Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9273975 www.bgdnes.bg

Мария Бакалова става продуцент

Продуцент ще става най-одумваната актриса в света Мария Бакалова. Българката, която постигна огромен фурор с ролята си в "Борат 2", ще мине от другата страна на камерата.

За това загатна мениджърът на Бакалова - Юлиан Костов.
Мария в момента е на гребена на вълната. Тя е най-популярната актриса на планетата. Филмът, който я изстреля на върха - "Борат 2", е най-гледан за 2020 година. Редица световни медии предричат на Бакалова "Оскар" за ролята й на Тутар. Затова нашенката планира да се развива, докато е още популярна.


"С Мария планираме да започнем да продуцираме филми. Разбира се, това ще е паралелно с развитието й като актриса. Ще правим оригинални филми и сериали с фокус върху български истории и герои, но направени за световния пазар. Пробивът й показа на Холивуд, че светът наистина е жаден за таланти от различни части на планетата и че акцентът и чуждият език са сила, а не пречка. Как може вече някой да го отрече?", разказа в интервю за "Дойче Веле" Костов.
Бакалова е открита от Юлиан за "Борат 2". Актьорът и продуцент от години живее в САЩ и Великобритания. Костов е помолен от режисьорката Нанси Бишъп да помогне с кастинг за България за главна женска роля. Разбира се, за кой филм става дума не се споменава. Знае се само, че е високобюджетна продукция.
"За дни дни намерих 70 момичета, които отговаряха на описанието - споделя Костов. - Всички ми изпратиха кратко видео. Мария Бакалова за малко да не изпрати кастинг. Тя се открояваше от самото начало. Седмица преди първия й скрийн тест в Лондон поговорихме и решихме да работим заедно. Така станах неин мениджър и ментор и преживяхме заедно травматизиращия кастинг процес, който продължи с месеци. Другото е история", каза още мениджърът на Бакалова.
Преди няколко седмици българката подписа договор с една от най-влиятелните филмови агенции в Холивуд - CCA. Част от нея са величия в киното като Том Ханкс, Джулия Робъртс, Скарлет Йохансон, Джони Деп и други.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама