Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9279989 www.bgdnes.bg

Ултиматум за Зидан

Треньорът на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан може да се прости с поста си след седмица. Това ще стане, ако испанският гранд не преодолее груповата фаза на Шампионската лига.

Тази опасност надвисна над "белия балет" след загубата с 0:2 от "Шахтьор". Тимът на французина се нуждае от задължителна победа над "Борусия" (Мьонхенгладбах), за да продължи напред в най-престижния клубен турнир.

Реклама

"Реал" показва изключително непостоянна игра този сезон. Момчетата на Зизу записаха три загуби в последните си пет мача. В първенството те нямат победа от три срещи насам и са на 7 точки от лидера. Все пак "белия балет" е и с двубой по-малко. Освен това за първи път в своята история "Реал" допусна девет гола в пет мача в групите на Шампионската лига.

При раздяла с французина, който донесе три трофея от Шампионската лига и две титли в Ла лига на "кралския клуб", фаворит за поста е Маурисио Почетино. С големи шансове да оглави тима е и клубната легенда Раул Гонсалес.

Самият Зидан обяви, че няма да подава оставка.

"Не, няма да си подам оставката - заяви Зизу. - Ние ще продължим напред. През първото полувреме бяхме много добре. Ако бяхме вкарали първи, нещата щяха много да се променят. Тяхното попадение ни нанесе големи щети, защото играехме добре. Имали сме и винаги ще имаме деликатни моменти. Намираме се в лоша серия по отношение на резултатите, това е реалността. Но трябва да продължим напред. Имам сили и ще дам всичко от себе си както винаги. В Ла Лига не заслужавахме да спечелим, но тук - да. Такъв е футболът. Трябва да изтърпим тези серии, но ще продължим да работим силни и да вярваме в това, което правим. Моментът е труден, но е нужно да покажем нашите характер и гордост."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама