Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9359999 www.bgdnes.bg

Роднини и любовници масово се колят и гърмят през 2020 г.

Множество семейни и любовни драми, завършили с трупове, са сред зловещите престъпления, които буквално всеки месец изправяха косите на българите през 2020 г. Дали заради масовата психоза и изнервеност от коронавируса, но отиващата си година би всякакви рекорди по проявена жестокост от роднини към свои близки. Мотивите за проявената необяснима жестокост са колкото и разнообразни, толкова и тривиални. От подозрения в изневяра, през семейни скандали до алчност за пари.
Една от последните подобни трагедии се разигра буквално броени дни преди коледните празници във Варна. След серия любовни недоразумения, обвинения в изневяра, обиди и скандали драмата в морската столица завърши с три трупа. Жертви на полуделия бивш военен Димитър Големанов стават палавата му приятелка Диляна и случайно замесилият се в любовния скандал швед Нико.
Димитър и Диляна имат двегодишна връзка, развиваща се на приливи и отливи. От клетви за вечна любов до жестоки скандали и побоища и дори остригване нула номер на Диляна. Любим похват при последвалото сдобряване между двамата е участието им в масови оргии, които те записват на видео и публикуват в сайтове за възрастни.
Няколко дни преди трагедията от 9 декември Димитър и Диляна за пореден път късат. На раздяла си обещават да останат приятели и дори продължават да се виждат. Така Големанов запознава красавицата със своя приятел Нико. Шведът, впечатлен от външният й вид, я кани на купон в апартамента си на ул. "Македония". Именно партито в дома на чужденеца на 8 декември става катализатор на кървавата трагедия. След като изпива няколко питиета, Диляна започва да праща снимки и провокативни съобщения на бившия си приятел. Поведението на красавицата буквално подлудява Големанов. В опит да се успокои Димитър взема солидна доза наркотици и удря няколко питиета. Резултатът е точно обратен. На сутринта, озверял от ревност, Големанов вади от тайник нелегалния си картечен пистолет. Слага го в сак и се оправя към апартамента на Нико. Преди да стигне, се чува със свой приятел.
"Не издържам, не ми се живее повече", споделя Големанов по телефона час преди трагедията.
Опитите на неговия познат да го успокои с увещанието, че отново ще се съберат с Диляна, не дават резултат. Обезумелият от ревност и страст бивш рейнджър нахълтва около 10 часа сутринта през прозореца в апартамента на шведа Нико. Там купонът продължава. Големанов отказва поканата за питие, вади картечния пистолет и застрелва Диляна и Нико. След това излиза във фоайето на блока и се самоубива.


Няколко седмици по-рано в другия край на България се разигра не по-малко жестока трагедия. При драмата в Сандански любовта и омразата също са сред основните мотиви. С тази разлика, че в случая жертви стават 5-годишният Васил и 3-годишната Ивон. Хлапетата, чиито родители са в обтегнати отношения, са безжалостно заклани от собствената си майка.
Повод за зловещата постъпка на Кристина Дунчева е болезнената й ревност към таткото Георги. Часове преди клането двамата родители за пореден път се карат, като младата жена отново обвинява половинката си в изневяра. Ядосан от истеричната криза на Кристина, Георги напуска къщата им на ул. "Скопие", която по ирония на съдбата се намира на броени метри от полицията. Когато се успокоява и завръща, Георги установява, че вратата е заключена и не може да влезе. Уплашен, той я разбива с крак. Влизайки в жилището, забелязва, че всичко е в кръв. Хлапетата са с прободени с нож гърла, а на пода до тях седи неадекватна майка им. Повиканите на пожар ченгета откарват двамата родители в районното. Докато на местопрестъплението тече оглед, Кристина и Георги са разпитани. Шокираният баща разказва какво е открил при прибирането си у дома. Първоначално майката не дава смислени обяснения. Понякога казва, че голямото дете е намушкало малкото, после - че станал инцидент, докато тримата си играят. След няколко часа тя все пак признава, че лично е заклала дечицата си.
"Искаха да ми вземат децата? Е, нека ми ги вземат сега!", промълвява пред изумените криминалисти Кристина Дунчева.
Впоследствие се изяснява, че майката от дълго време има психично заболяване, но нерядко забравя да си пие предписаните лекарства. В отделни моменти болестта се изостря, а внушилата си, че Георги й изневерява, Кристина вдигала луди скандали. Половинката й от своя страна подава искане за родителските права с мотив, че майката не е в състояние да се грижи за децата си. Тя пък му отвърнала със серия жалби за домашно насилие.
По злощастно стечение на съдбата първото заседание на делото за родителските права е насрочено в деня, след който Кристина убива децата си.

Реклама

Италия ни върна коляча на Антония

Изключително жестока любовна драма се разигра и в първите дни на 2020 г. За разплитането на трагедията с красавицата Антония Венциславова от радомирското село Копаница са нужни десет месеца. И то по щастлива случайност.
Дълго време младата жена е в списъка с безследно изчезналите. По информация на МВР Антония е видяна за последно на 7 януари да излиза от заведение в Радомир, отивайки на среща с приятеля си. След това следите й се губят. Докато върви издирването, гаджето й Любомир заминава в чужбина, без да отговори на многобройните позвънявания от близките на момичето.
За роднини и приятели на Антония няма и съмнение кой е отговорен за изчезването й, но доказателства няма. По думите им връзката на младата жена с Любомир е истински ад. Наркозависимият бабаит страда от болезнена ревност и подлага на физически и психически тормоз красавицата. Побоищата са почти ежедневие. След един от по-бурните скандали Антония се сдобива с белег по челото от нож, разказаха нейни приятелки. При друг случай красавицата попада в болница след жесток побой, но така и не намира сили да напусне своя любим.


Загадката около безследното изчезване на Антония Венциславова започва да се разплита 10 месеца по-късно. На 3 октомври в МВР постъпва сигнал, че в землището на радомирското село Николаево туристи забелязват разпръснати и оглозгани човешки кости. При последвалия оглед ченгетата откриват на мястото куфар, в който има коса. Край него се търкаляли женски череп и челюст. По тях липсвала каквато и да е мека тъкан.
Една от първите версии на криминалистите е, че останките са на изчезналата през януари Антония. Костите веднага са дадени за ДНК анализ, а сравнителна проба е взета и от майката на момичето. След като резултатът е положителен, следователи и прокурори отиват в дома на Любомир. При разпита баща му бързо се пречупва. Той разказва на смаяните ченгета, че след като Любомир убива и впоследствие разфасова Антония, му разказва всичко. След това двамата натъпкват тялото на момичето в куфар и го заравят под земята, посочвайки точното място.
Бащата на изверга посочва и точния град в Италия, където Любомир се крие. След бърза намеса на карабинерите касапинът бе задържан и върнат у нас, за да чака началото на делото в ареста.

Душманинът на красивата Андреа вече е в пандиза

В пандиза, за да излежи 18-годишната си присъда, вече се намира Аксел Олеков, който уби и изнасили абитуриентката Андреа от Галиче. Това по закон е и възможно най-тежкото наказание, което можеше да получи извергът заради факта, че по време на престъплението е непълнолетен.
След убийството на красавицата от Галиче премиерът Бойко Борисов обеща на нейния баща Асен, че ще бъдат предприети спешни законови промени, според които непълнолетните извършители на тежки престъпления да не се измъкват с меки присъди. До момента такива текстове не са гласувани.
По време на самото дело Аксел чистосърдечно си призна обвиненията на прокуратурата, с изключение на това за изнасилването на момичето. До последно Олеков твърди, че 18-годишното момиче е правило секс с него доброволно, защото го харесва.


Събраните по случая доказателства категорично опровергаха твърденията на Олегов за случилото се на фаталния 11 януари. Малко след полунощ Аксел напуска дома на баба си, която живее на няколко къщи от дома на Андреа. Докато се прибира, той забелязва, че стаята на девойката, към която има силни симпатии, свети и решава да влезе. Вмъква се през прозореца на мазето с метална пръчка в ръка, откривайки своята любима заспала. Аксел бързо събужда Андреа и предлага да правят секс. Ужасена от подобна идея, девойката започва да вика за помощ, а похотливият циганин я удря с желязото. След това се нахвърля върху момичето и започва да я души, докато тя престава да проявява признаци на живот. Впоследствие според прокуратурата Аксел извършва и полов акт с Андреа. След като си задоволява нагона, Олегов прерязва гърлото на момичето заради опасения, че може да е жива и разкаже за случилото се. За капак на излизане от къщата Олегов задига 250 лева, с които на следващия ден си купува маратонки, ръкавици, тонколона и таблет.

Реклама

Внук претрепа родните си баба и дядо за 1200 лв.

Черната серия роднински убийства не подмина и Шумен. В края на миналия месец ченгетата задържаха 21-годишния студент Георги Йорданов по обвинение в убийство на собствените си баба и дядо.
Самото си престъпление Георги извършва по ужасяващо хладнокръвен и жесток начин, а мотивът е финансов. В неделя следобед на 25 ноември Йорданов любезно откликва на молбата на дядо си Георги да го закара до вилата в местноста Манастира. Щом пристигат, възрастният мъж влиза в сградата, а внукът го напада в гръб и пребива до смърт с метална тръба.
Час по-късно процедурата се повтаря и с баба Янка, а Георги преспокойно задига наличните 700 лева от дрехите на старците. Взема и дебитна карта, от която малко по-късно тегли други 500 лв.
Труповете на възрастната двойка са открити на следващия ден от роднини. Първоначално криминалистите подозират, че те са жертва на грабеж от рецидивист и започват трескави разпити на кримиконтингента. Внукът Георги не обелва и дума по случая. Вместо това показно показва своята печал. Като връх на цинизма той слага жалейка в профила си във фейсбук и приема съболезнования от познати за смъртта на баба му и дядо му.


След множество огледи и анализ на уликите криминалистите са почти убедени, че извършител е близък на старците. Така на разпит е привикан внукът Георги, който е човекът, видял последно старците. Първоначално младежът опитва да натопи баща си, но версията му не се потвърждава. Впоследствие рухва психически и прави пълни самопризнания. Убиецът дори посочва на ченгетата къде е зъхвърлил металната тръба, с която пребива до смърт роднините си. По нея са открити следи от кръв, чийто ДНК анализ доказва, че са от жертвите.

Прочут треньор разфасова семейството си

Жестока семейна трагедия навръх Цветница почерни и Велинград. Малко преди 10 часа на 12 април съседи на прочутия треньор по плуване Велчо Клешков чуват писъци от дома му. Първият отзовал се е брат му. При опит да влезе е избутан от 68-годишния мъж. Уплашен, той звъни на тел. 112. Пристигналите ченгета разбиват вратата, а картината вътре ги стъписва. В коридора полицаите заварват окървавеното тяло на Велчо. Ужасът продължава и при огледа на стаите. В спалнята униформените откриват съпругата му Йорданка, която буквално е разфасована от десетките попадения с нож.
Трагична съдба има и синът на Клешкови - Владимир. По тялото му са открити множество прободни рани, но фатална се оказва тази в сърцето.
Последвалата аутопсия доказва, че Велчо си е посегнал сам, след като заколва семейството си. Според криминалисти най-вероятната причина за зловещото убийство е нервен срив. Синът им по рождение е с тежко заболяване, което налага денонощни грижи, без изгледи някога да се оправи. Перспектива, която отчайва Велчо и вероятно го подтиква да извърши зловещото престъпление, подозират ченгета заради липсата на предсмъртно писмо.

Съпруг комарджия гърми богатата си половинка

Болезнена ревност, побоища, изневери и дългове от хазарт са сред причините, довели до смъртта на 21-годишната Красимира Куковска от пловдивското село Бегово. След серия перипетии и обрати съпругът на богатата красавица Любомир се сдоби с обвинение за умишлено убийство.
Първоначално половинката на Красимира претендираше, че смъртта й на 11 септември е заради нелеп инцидент. Версията на Любомир е, че във фаталния ден двамата с Краси се скарват. Той я заплашва, че ще я гръмне, а тя от своя страна го провикира с думите: "Хайде, направи го, не можеш". Любомир твърди, че след това половинката му взема въздушната пушка и я опира на гърдите си, а той, без да иска, натиска спусъка.
В началото криминалистите приемат за чиста монета разказа на Любомир и съответно повдигнатото му обвинение е за убийство по непредпазливост.
Две седмици по-късно изготвената балистична експертиза установява, че срещу Краси е стреляно от разстояние. Така версията на съпруга й рухва, а той скоростно е обвинен за умишлено убийство.
Покрай самото разследване лъсват и един куп ужасяващи детайли за отношението на килъра към половинката му. Младата девойка, която наследява солидно богатство от починалите си родители арендатори, и Любомир имат две невръстни деца.


Половинката на Криси от своя страна е от бедно семейство. След брака им богатата наследница затрупва Любомир с пари и угажда на всяка негова прищявка, разказват нейни роднини.
Вместо благодарност той от своя страна започва да я тероризира. Събраните до момента доказателства сочат, че младата жена е жертва на системно домашно насилие. Отделно според хора от селото Любомир искал да му дава все по-големи суми заради дългове на комар.
След продължил месеци наред терор Красимира не издържа и започва да търси заместник на Любомир. Първите й опити не дават резултат, но малко преди смъртта си се влюбва в 28-годишен мъж, с когото дори отиват пред август на море.
Няколко дни след като се връща на село, Красимира и Любомир отново се скарват жестоко. Решена да не търпи повече, девойката го гони от дома си с думите, че иска развод.
Ядосан, Любомир си тръгва, но тайно се завръща и поставя записващи устройства в дома на половинката си, твърди сайтът "Трафикнюз".
В нощта на убийството Любомир идва, за да си вземе техниката, но Красимира не го пуска и заключва вратата. Това обаче не спира изгонения съпруг и той разбива задната врата. Нахлувайки в стаята на Красимира, я заварва да си пише с новия си приятел. Без да увърта, тя разказала на мъжа си за новата си връзка. Това отключва агресията на Любомир и при последвалия скандал той застрелва Краси.

Реклама
Реклама
Реклама