Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9396098 www.bgdnes.bg

Играчи за 3 милиона лева идват в "Ботев"

Играчи на обща стойност над 3 милиона лева пристигат в пловдивския "Ботев" след идването на новия бос Антон Зингаревич.

Преговорите за придобиването на акциите на клуба са пред финализиране и руският милиардер съвсем скоро ще е официален собственик на "канарчетата". Всички нови попълнения идват от датския втородивизионен "Фремад Амагер", чийто собственик е Зингаревич.

Реклама

В Пловдив вече са досегашният треньор на тима Азрудин Валентич, както и футболистите Марио Младеновски, Кевин Хьог-Янсон и Реда Рабей. Първите двама са оценени на по 150 000 евро от популярния сайт transfermarkt, докато цената на Рабей е 200 000. Освен тях се планира още петима играчи на датския тим съвсем скоро да пристигнат в Пловдив.

Най-очакваното попълнения е халфът Емануел Току, който е гласен за заместник на звездата на "Ботев" Тодор Неделев. Националът е със скъсани връзки и няма да играе до края на сезона, а освен това договорът му изтича през лятото и оставането му в Пловдив е под сериозно съмнение.

20-годишният ганаец Току е сочен за изключително перспективен и е капитан на младежкия национален отбор на страната си. Неговата цена е 400 000 евро и той ще бъде най-скъпия играч в зимната селекция на "Ботев". Другите очаквани нови попъления са защитникът Максим Сула (оценяван на 350 000 евро), нападателите Тундж Тирякоглу (25 000 евро) и Антон Гооге (25 000 евро), както и крилото Пиер Ларсен (250 000 евро). При положение, че всички подпишат с "Ботев" тимът ще събере осем нови попълнения на обща стойност 1,55 млн. евро.

В събота олигархът Зингаревич за първи път говори публично за намеренията си в "Ботев". Той говори пред официалния сайт на "Фремад Амагер". Неговата цел е да изгради международна клубна мрежа, важна част от която ще е българския тим.

"Закупуването на мажоритарния дял от акциите на "Ботев" (Пловдив) е една част от добре обмислена стратегия - казва Зингаревич. - Откакто поехме "Фремад" през 2018 г., ние едновременно с това се фокусирахме и върху самата структура на нашата стратегия за собственост на няколко футболни клуба в Европа. Анализирахме много, какъв ще е следващият етап от нашата стратегия, тъй като постигнахме добър напредък във "Фремад" през първите две години и половина. Като част от следващата стъпка в нашата стратегията, ние преговаряхме с българския клуб "Ботев" за закупуване на мажоритарния пакет акции и това вече е в ход."

Директорът на петия в датската втора дивизия "Фремад" Алан Равно призна, че най-вероятно още играчи на тима ще се преместят в Пловдив. "Трима играчи вече заминаха за България, приеха добро предизвикателство. Може да има още. Ситуацията е динамична, трансферният прозорец е отворен и клубът се променя", казва Равно.

Реклама
Реклама
Реклама