Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9396868 www.bgdnes.bg

Слава насърчила свалянето на Живков

Предсказанията, които се сбъдват

България ще има силен водач, той ще я спаси в критичен момент, казва ясновидката

Феноменалната българка Слава Севрюкова се ражда през 1902 г. По-голямата част от живота й минава през годините на Третото българско царство и комунизма. Тя си отива от този свят скоро след като в страната ни започва дългият преход към демокрация. Земният път на Слава свършва на 10 април 1991 г., навръх Великден. Чрез дневниците на своя изследовател Христо Нанев, а и други близки до нея хора, тя завещава предсказания, които продължават да се сбъдват. Част от проницанията на Слава са свързани и с годините след 2020 г.

Реклама

Необяснимите способности на Слава да вижда миналото и бъдещето, както и да помага на болни хора е в остро противоречие с официалната доктрина на комунистическата партия, която идва на власт през есента на 1944 г. Научният социализъм яростно отрича съществуването на каквито да било свръхестествени явления. Но закриляна от своята необикновена съдба, Севрюкова успява да си спечели негласна индулгенция от властимащите. Това й позволява да живее с дарбата си и да остави за поколенията своите предсказания.

"В първите години след 9 септември 1944 г., когато БКП поема управлението на страната, Слава е привиквана в милицията и е предупреждавана да не разкрива уменията си - пише в дневниците си изследователят Христо Нанев. - Но дори и хората по върховете на властта понякога попадат в критични ситуации. Ситуации, в които нито парите, нито големите връзки могат да помогнат. По свой начин Слава успява да помогне на армейски генерал Иван Михайлов, член на Политбюро на БКП и министър на народната отбрана (1958 - 1962). Севрюкова успешно решава здравословен проблем, свързан с неговото семейство. Тогава хватката на партията леко се отхлабва. Без да се вдига шум, Слава е оставена на мира."

Севрюкова вижда края на комунизма и падането на Тодор Живков от власт. Нейните предсказания за края на Тато са предадени чрез свидетелства на различни хора. Запитана как вижда бъдещето на България в разговор с художника Панчо Панев, Слава отговаря с въпрос: "Мога ли да ви кажа всичко? Защото, ако ви кажа какво ще се случи след 10 дни, може да ме приберат в милицията". Развръзката идва бързо.

"Точно след 10 дни на 10 ноември 1989 г. Тодор Живков пада от власт - разказва Христо Нанев. - При Севрюкова ходи и Соня Бакиш, съпруга на някогашния министър-председател Станко Тодоров. Тя пита дали има опасност за живота на мъжа й, който е сред организаторите на вътрешнопартийния преврат, свалил Живков. Отговорът на Слава е следният: "Продължавайте. За хубаво е. Няма опасност за живота на Станко Тодоров".

Много от предсказанията, направени от Севрюкова, се сбъдват в годините след нейната смърт. Други са насочени към по-далечното бъдеще. Но Слава с поразителна точност успява да предскаже някои от най-значимите събития от края на XX век и началото на XXI.

"Тя казваше, че Европа ще бъде едно цяло и това го има в моите записки далеч преди България да стане част от Европейския съюз - казва Нанев. - Виждаше, че границите няма да изчезнат напълно, но ще се възприеме един език. Обясняваше, че той няма да е много сложен и с малко думи ще се казват повече неща. Очевидно става дума за английския език. За съжаление тя позна и друго. Че тъкмо България ще влезе в тази Европа и тя ще тръгне на зле. Слава предсказа емигрантската вълна от нашата страна и световната финансова криза, която се разрази след 2009 г. Записал съм и нейни думи, свързани с бъдещето, което вече изглежда близко. Слава рече тъй: "Предупреждавайте българите да не остават извън родината след 2025 г. Да се приберат най-късно до 2028 г. После ще е трудно". Но целта на предсказанията не е да стряска хората. Точно обратното. Слава вярваше, че тези процеси ще направят хората по-силни и не бива да живеем в страх. Слава виждаше как изключително силна и проницателна личност ще поеме в България руля на управление. Според Севрюкова този човек ще спаси страната ни в критичен момент. Говореше за личност, която ще направи много за България и за Европа. Слава твърдеше, че ще дадем на света значим политик. Кой е той? Надявам се скоро да разберем!"

Вярата в Бог

"Слава беше силно вярваща, както и нейната духовна сестра Ванга - казва Христо Нанев. - Севрюкова виждаше силата на духовете от отвъдното, знаеше за живота отвъд смъртта. Слава имаше освободено съзнание, освободено мислене. Виждаше Бог вътре във Вселената. Казваше, че Той я изпълва изцяло. Според Севрюкова Вселената има ограничени граници и се ръководи именно от Божия разум.

Реклама
Реклама
Реклама