Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9400425 www.bgdnes.bg

Иван Гешев се срещна с Тома Томов, дядо на убитото в Мездра дете

Главният прокурор на Република България Иван Гешев днес се срещна в Съдебната палата с Тома Томов, дядо на 8-годишното момче, което бе открито мъртво в петък пред къща в гр. Мездра.

Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Срещата се проведе по молба на г-н Томов. На нея присъства и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Реклама

Главният прокурор изказа съболезнования на г-н Томов и семейството на детето и увери, че се извършва детайлно разследване по случая с цел да се изясни обективната истина. Досъдебното производство за смъртта на детето е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура-Враца и Апелативна прокуратура-София.

Както вече стана ясно, в петък миналата седмица, на 8 януари, около 17 ч жена, която се прибирала от пазар, намира на ул. “Сливница” в Мездра проснатото на асфалта безжизнено тяло на 8-годишно момче. Разпознала внука на лидера на партия “Рома” Тома Томов, който живее на съседната улица и веднага изтичала да съобщи на близките.

Борислав Томов - бащата на момчето, което носи името на известния си дядо, се качва заедно с медиците в пристигналата линейка. В мездренската болница научава, че синът му няма никакви жизнени функции и е починал поне половин час преди да бъде открит на улицата.

Полицаи веднага започват разследване и установяват, че загиналото момче е било изнесено от дома на Димитър Й., известен в Мездра като Митко Бирата. Там второкласникът Томи Бориславов отишъл да си играе със сина му, с когото били връстници и съученици.

Докато момчетата се забавлявали в къщата и на двора, съседи чули гръм. Според някои от свидетелите, които по-късно били разпитани от разследващите, това приличало на взривена пиратка, според други било изстрел от огнестрелно оръжие.

Реклама
Реклама
Реклама