Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9403573 www.bgdnes.bg

Дядото на убитото дете в Мездра: Цялото семейство е участвало в прикриването на убийството

Цялото семейство е участвало в опита да се прикрие престъплението - убийството на 8-годишния Тома в Мездра, станя ясно от изказване на неговия дядо - бившият депутат Тома Томов.

"Опитът за прикриване е направен от цялото семейство, от малкото дете, от майката. Майката е злият дух в това семейство, тя командва, тя дава съвети. Трябва да видим дали са установени точно в този период телефонните разговори, дали са давали указания", коментира Томов. Неговият внук беше открит мъртъв по бельо в локва кръв на улицата пред дома на съседско момче, с което си играли в деня на убийството. Около половин час по-рано малкият Тома отишъл на гости при своя съученик, с когото били приятели от детската градина. Цял арсенал с ловни оръжия и боеприпаси откриха разследващите в къщата на съседското момче. Баща му бе арестуван и обвинен в неправилно съхранение на оръжието.

Реклама

"Мен ме интересува единствено дали са събрани достатъчно доказателства по случая. Дали са установени действия по прикриване на престъплението. Това е зловещата част - прикриването от семейството", каза Томов.

"Не знам дали децата са били сами. Хората са ми разказвали, че баща му се е занимавал професионално с бракониерство. От дълги години това му е основният доход. В петъчния ден (денят на убийството - б.р.) той винаги си е смазвал оръжията. Правел това винаги в този период - между 16 и 17 ч. Имал е самоделки и какви ли не уродливи видове оръжия", твърди опечаленият дядо. Внукът му бе намерен на улицата малко след 16 ч. в петък.

"Не съм знаел, че съседът е имал арсенал. Моят въпрос към окръжния прокурор е дали е намерен арсеналът. Според моя информация той е укрит от близък в село Дерманци" , каза Томов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама