Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9404375 www.bgdnes.bg

Българката от "Борат 2" посвети песен на филма

Народната певица Дияна Василева кръсти фолклорния проект "Бора"

Втората българка, участваща в холивудската продукция "Борат 2" - Дияна Василева, посвети песен на филма. Народната изпълнителка пусна песента преди дни и сподели, че я посвещава на продукцията заради възможността и честта да участва в нея. Проектът с фолклорно звучене се казва "Бора", но не носи това заглавие единствено заради холивудската лента.

"Борат 2" е изключителен филм, който по сатиричен начин пресъздава времето, в което живеем. Песента е авторска с типично за моя глас и стил на пеене - граовско звучене. Кръстих парчето "Бора" не само заради филма, но и заради едноименния вятър, замразяващ всичко и всеки, а именно подходящо за обстановката и засегнатите професии по време нa пандемията. Всъщност за мен е най-важно музиката, която правя, да обединява хората с различни интереси и въпреки всичко да усмихва. В клипа към песента влязох в облеклото и ролята на много професии и като страничен образ усетих, че музиката обединява хората и ще ни запази като нация", сподели пред "България Днес" талантливата певица.

Реклама

Видеото показва Дияна пременена в различни униформи и професии, която опитва да вдъхне кураж на всички засегнати от световната пандемия.

Българската народна певица е потърсена от продукцията, след като са направили селекция от артисти от България и Балканите, които да отговарят на нуждите на филма. "Имам доста клипове в мрежата. Работих с брата на Саша Барън Коен. Записите станаха чрез скайп, трябваше да записваме 3 дни, но накрая го направихме за 5 часа, затова отменихме останалите дни на работа. Екипът остана много очарован и пращаха допълнителни материали. Освен в саундтрака във филма има много сцени, на които звучи гласът ми. Няма как да не се разпознае българският фолклор. Всичко мина много бързо и нямахме никакви спънки и пречки по време на работата", разказа Василева за работния процес по филма. Изпълнителката признава, че след като я намират и тя се съгласява да записва, не знае точно за кой филм става въпрос и чак по-късно разбира заглавието му.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама