Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9415544 www.bgdnes.bg

Рогоносец убива палавата си булка и тъщата

Заради изневери и тормоз кротък железничар става килър

Баба с дойна крава спасява от глад детето на двойния убиец от Любимец

Невярна жена и нейната майка са очистени от съпруга на палавата булка по различно време в двата края на България - в Любимец и добричкото село Раковски. За двойното убийството железничарят Благой Ставрев получава 19 години затвор.

На свобода остава осиротялото му дете, след като убиецът е прибран зад решетките, а майка му, 36-годишната Дарина - пратена в гроба. Грижите за момиченцето падат на главата на баба му по бащина линия. Съсипаната от мъка от трагедията в семейството на сина си Благой, възрастната жена успяла да свърже двата края и да изхрани внучката си благодарение на дойна крава, която давала достатъчно мляко, за да оцелеят двете, разкриха познати на семейството пред "България Днес".

Реклама

Разследващите установяват, че мотивът за двойното убийството е ревност от страна на Благой към Дарина, която искала да го изостави и за заживее с друг. Рогоносецът убива и тъща си Пенка, защото подкрепяла дъщеря си в решението й да напусне съпруга си. Двете убийства са извършени през далечната 2008 г, но са разкрити две години по-късно. Скелетът на Дарина е изваден от кладенец в двора на семейството в Любимец, а на 78-годишната й майка Пенка е намерен в ракла на другия край на България, в добричкото село Раковски.

Зловещата история започва да се разплита от полицията в Добрич. Дарина и Благой живеят на семейни начала в апартамент. Ражда им се момиченце и те се установяват в Любимец. Младата майка не се грижи за детето, а често отсъства с дни от дома и ходи по чужди мъже. Редовно източва банковата сметка на Ставрев, твърди неговият брат при разпитите.

Малкият град е скандализиран от поведението на Дарина. Още повече че тя се държи странно и в училището, в което преподава за кратко география и история. Според свидетели Дарина забранява на децата да закусват пред нея в междучасията, понеже е бременна. Твърди пред учениците си, че детето, което носи, не е от мъжа й. Заради неприемливото й за педагог поведение Дарина е освободена от работа.

През ноември 2008 г. жената мистериозно изчезва, горе-долу по същото време вдън земя потъва и майка й. Благой казвал на роднините, че Дарина е на гурбет в Испания, но те се усъмняват и подават сигнал в полицията.

През януари 2009 г. майката и дъщерята са обявени за издирване. Проверка показала, че двете жени не са напускали страната. Година по-късно криминалистите в Добрич претърсват над 100 кладенеца в областта в търсене на следи от изчезналите жени. Подозренията падат върху Благой и той е привикан на разпит. Ченгетата го въртят на шиш 48 часа. Първоначално мъжът твърди, че Дарина сама е сложила край на живота си, като е скочила в река Марица, но заради буйните води не могъл да я спаси. Благой продължава да дава противоречиви показания, докато накрая прави самопризнания за убийството на жена си, станало при поредния скандал между двамата в пристройка на двора им в Любимец. При разправията Дарина иска пари от Благой, с които да отиде при друг мъж. Той отказва да й даде. Тя се нахвърля да го бие. Маменият Благой я стиска с едната ръка за шията, а с другата я удря в стомаха. Дарина пада, започва да хърка, от устата й излиза пяна. Благой я зарязва и излиза, а когато вечерта се връща, Дарина е мъртва. Мъжът завлича жената навън и я пуска в кладенеца.

Реклама

От Добрич уведомяват колегите си в Хасково, а Благой е пратен на детектор на лъжата. Проваля се на въпросите за Дарина. За съдбата на тъща си мъжът твърди, че нищо не знае. На 3 декември от кладенеца е изваден скелетът на Дарина и чантата й с личните й документи.

Трупът е скрит в ракла

Мумифицираният труп на тъщата Пенка е открит случайно от съседки, влезли да почистят къщата в Раковски. Тялото е открито напъхано в ракла, увито в юргани. Притиснат от доказателствата, Благой признава и за убийството на Пенка. Обяснява пред криминалистите, че извършил престъплението от злоба, трупана в годините заради изневерите на Дарина. Смятал, че възрастната жена е виновна за разрива в семейството му, защото подкрепяла дъщеря си в лекомисленото й поведение.

Благой ударя поне 2 пъти с юмрук бабата. Единия път в лицето, а втория в гръдния кош. Този удар е толкова силен, че причинява счупване на ребро. Старицата политва назад, главата й се ударя в тилната област в ръб на шкаф, след което възрастната жеа пада на земята. Смъртта настъпва няколко минути по-късно. След това убиецът напъхва тялото в ракла, завива го с юргани и напуска къщата на ликвидираната си тъща.

Реклама
Реклама
Реклама