Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9419386 www.bgdnes.bg

Българка засне кампания на Диор

Кадрите са сравнявани с творби на Караваджо 

Световноизвестната българска фотографка Елина Кешишева засне най-новата пролетно-лятна кампания на френската марка Диор!

Поразяващите кадри обиколиха най-големите световни модни форуми и сайтове, където критици остават зашеметени от работата на Кешишева, която отдавна е доказан фотограф в световен мащаб.

Реклама

Според познавачи нейните творения напомнят картини на италианския художник Караваджо, който умело използва светлосенките, за да пресъздаде перфектния момент.

От легендарната френска модна къща споделят, че чрез тази кампания искат да покажат големите постижения на изкуството в различните негови форми - от Вирджиния Улф до колажите на Лучия Маркучи, от които е вдъхновена и част от колекция на Диор за 2021 г. Това е първата кампания на фирмата от години насам, в която поема към нова визуална насока. Знаковите кадри са забелязани от модната библия "Вог", както и от "Ел".

Елина е един от топмоделите на България през 90-те години. На 21 г. заминава да работи в Париж. По време на ревю се запознава с бъдещия си съпруг Давид, който е фотограф, и неочаквано открива, че това е нейното призвание. Вече почти 20 години българката е зад обектива, като заснема редица знаменитости като Даян Крюгер, Фарел Уилямс, Уини Харлоу, Анди Макдауъл и др.

Нейни фотосесии са публикувани в престижни модни издания.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама