Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9419455 www.bgdnes.bg

Актрисата Аня Пенчева: Мариус Донкин ми спаси живота

"Мариус Донкин ми спаси живота, за което винаги ще съм му благодарна. Това се случи един път преди да изляза на сцена, когато ми бяха предписали доксициклин и аз го взех, преди преставление. Нито той, нито аз знаехме, че съм алергична към това лекарство. Когато излязох, се задуших. И ни вопъл, ни стон, както казват класиците. И единственото, което помня, са очите, широко отворени, на Мариус, големите му силни ръце, които ме изблъскаха от сцената зад кулисите. Там вече имаше коктейл витамин "С" и всичко останало и ме спасиха". Това сподели секссимволът на българското кино Аня Пенчева в спомена си за Мариус Донкин пред Нели Хаджийска и Меги Димчева вчера.

"Втори път - Мариус ми е късмет да си отгледам дъщерята с неговата прекрасна дъщеря Владислава, когато играхме "Черна комедия" повече от 250 пъти. Двете бяха малки и бяха винаги в салона. И много интересно, и до днес Пипи когато чуе гласа на Мариус и на Мишо Петров, се успокоява, знае, че всичко ще бъде наред", допълни Аня, която смята, че Мариус продължава да не се държи като началник. "Като администратор не е скучен. Освен това, като ти подаде ръка, не те дърпа надолу. Мисля, че в нашата взаимна творческа биография съм изиграла всички превъплъщения на жената с него - от любовница до съпруга, от хетера до вещица, но винаги сме си оставали приятели. Като в една любима моя книга - "Мечо Пух" - когато Мечо го пита: "Ще си останем ли приятели завинаги", и Прасчо му отговаря: "Дори за по-дълго". И така с Мариус за дълго сме приятели, защото в театъра разстоянието от любовта до омразата е само една клюка. Мариус е късмет. Толкова е истински и верен, че понякога и аз забравям на сцената, че това е театър", сподели още Аня Пенчева.

Реклама

И други моменти е имала красивата ни актриса, в които й е било трудно. Само преди две години тя преживя две операции една след друга - на жлъчката, когато й махнали камък, а преди това на апендикса. "Беше приета по спешност във ВМА, но вече всичко е окей", обясни тогава съпругът й Ивайло Караньотов. Малко след това обаче актрисата вече бе в топформа и се появи на една от премиерите на филма "Извън пътя" на Николай Волев, където си партнираше с Деян Донков.

Година преди това Аня претърпя и неразположение, свързано с щитовидната жлеза. Тя стана рекламно лице на апарат, който "изсуши" с лазер безболезнено възли на щитовидната жлеза, от които страдаше актрисата.

"Аз съм от жените, които живеят пълноценно и в любовта, и в работата си, и в приятелствата. След 40 години в театралния бизнес мога да кажа, че съм видяла всичко. Чувствам се на правилното място и в правилния момент навсякъде, където съм - всичко, което искам да играя, го играя", споделя Аня.

Ванга я съветва да не обръща внимание на клюките

"Когато пуснаха слуха, че умирам, трябваше с бясна скорост да пътувам до Троян, за да кажа на майка ми, че това не е вярно, преди комшийките да й занесат вестника, в който са го прочели. Вече обаче това не ме интересува, а и мама вече я няма", споделя с днешна дата Пенчева. Актрисата е категорична, че срещата с Ванга променя изцяло живота й в тази насока. "Помня завета й да не се кося, когато ме мачкат, защото "корени ке пуснеш и по-здрава ке станеш, а душмане ке страдат". Това ми помага, предпазва и спира да търся реванш. Плаша се, когато разбера, че нещо лошо се е случило с човек, който ме е наранил. Объркващо е, но аз знам, че винаги трябва да бъда добра и да правя добро. Това също е завет на Ванга", обяснява Аня Пенчева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама