Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9419603 www.bgdnes.bg

Покер милионерът Стоян бори стреса със свирене на ханг

Маданджиев продължава с големите печалби, спечели нов турнир

Интересно хоби има покер милионерът Стоян Маданджиев. Българинът, спечелил най-голямата сума, давана някога в играта - 3 904 685 долара, свири на нетрадиционния музикален инструмент ханг. Той прилича досущ на малка летяща линия. Има странен и необичаен звук, който напомня на удряне на метални варели.

Инструментът е сравнително нов. Той е създаден в началото на този век в Швейцария.

Стоян признава, че със свиренето на ханг разпуска.

"Ето така си почивам" - признава Маданджиев, публикувайки снимка как свири, седнал нависоко в планина, а над него се сипе сняг на парцали.

Реклама

Заради покера играчът се натоварва много и психически, и емоционално. Затова търси решение как да се справи със стреса. Открива го в свиренето на ханг.

Българинът вече е вписан в Книгата на Гинес заради огромната печалба, която взима от победата си в Световните онлайн серии. Това е най-големият награден фонд в историята на онлайн покера.

Въпреки че е милионер, Стоян не спира да играе. Маданджиев се похвали с още една титла през изминалата 2020 година. На специален турнир, провел се на живо, той успява да пребори 43-ма покер играчи. Наградният фонд не е никак малък и Стоян добавя още няколко хиляди долара към милионите, които са в сметката му.

"Беше забавно да играя отново на живо след 8 месеца. Добре се получи. Спечелих достатъчно, за да участвам в Европейските покер серии", признава Стоян.

Маданджиев жъне успехи и в онлайн играта. Преди броени седмици той завърши на трето място в голям турнир и спечели почти 80 000 долара.

Реклама
Реклама
Реклама