Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9422067 www.bgdnes.bg

Райнов е отличникът в "Левски"

Халфът Мартин Райнов е големият отличник в "Левски" след зимната почивка на отбора, научи "България Днес". Полузащитникът е дал най-добри резултати на функционалните изследвания на тима.

Райнов се върна на "Герена" през есента, след като договорът му със сините изтече през лятото. Той веднага влезе в игра и бе един от най-добре представящите се до края на мачовете през есента. Сега халфът затвърди впечатленията с формата преди началото на подготовката за пролетния дял от първенството.

Реклама

Добрата новина за треньора Славиша Стоянович е, че всички играчи стриктно са спазвали раздадените им програми по време на почивката. Така след тичането през първата седмица от тренировките те вече са в нормата относно процента на мазнините в телата им.

Още килограми са свалили капитанът Николай Михайлов и нападателят Валери Божинов. Нападателят не спря да тренира на "Герена" и по време на празниците, като бе във фитнеса всеки ден. Вратарят се представя много добре в тренировките на лагера в Умаг.

"Клубът е в трудна ситуация, ръководството се смени, но "Левски" винаги ще бъде най-добрият клуб в България и един от най-добрите на Балканите - заради своята история, трофеи и фенове - заяви Божинов пред хърватския "Нови лист". - Надявам се, че тази година ще се стабилизираме и ще се борим за трофея за купата, защото в шампионата сме в доста трудна ситуация. Чувствам се добре и имам воля, желание, амбиция да съм на едно ниво с младите. Футболът се промени, но не съм забравил да го играя и докато съм добре физически, ще бъда на терена."

Той и съотборниците му ще изиграят първата си контрола от зимната подготовка утре. Съперник на "Левски" ще е словенският "Домжале", а двубоят е от 16,00 ч. в Умаг (Хърватия). Очаква се дебют със синята фланелка да направи новият вратар Звонимир Микулич. Той и Михайлов най-вероятно ще си разделят по едно полувреме на вратата.

Другото ново попълнение на "Левски" Ребин Сулака ще пропусне контролата. Той ще се присъедини към отбора днес и ще му трябва време да навакса с тренировките. В игра няма да се появи и Симеон Славчев. Халфът се възстановява от операцията от херния, която претърпя преди Коледа. Той ще е на линия скоро и ще може да влезе в някоя от следващите проверки на "сините".

Двубоят с "Домжале" ще бъде излъчван пряко в новото мобилно приложение на "Левски".

Реклама
Реклама
Реклама