Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9427057 www.bgdnes.bg

Гривни "Аз се ваксинирам" ядосаха родители

Тревога в плевенско училище по изкуствата 

Второкласник ги е подарил на приятели, не ги раздаваме ние, обясни директорът Румен Тодоров 

Гривни с надпис "Аз се ваксинирам" нажежиха страстите в Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" в Плевен.

Реклама

Родителите споделиха в социалните мрежи кадри с украшенията за ръце и възнегодуваха, че в учебна среда се прави подобна агитация. Появиха се и въпроси сред майките и татковците кой е одобрил подобна кампания и по коя училищна програма се раздават.

"Видях гривните в социалните мрежи, а снимките бързо събраха много коментари. С мен се свърза преподавател от училището, който обясни, че не му е направило впечатление децата да носят подобни гривни. Фирмата, която е посочена върху тях, не произвежда ваксини срещу коронавирус, а препарати, които са част от имунизационния календар на страната ни. Хубаво е да се изясни ситуацията, за да не остават съмнения", заяви пред вестника Михаела Божанкова от организацията "Обединени родители".

"България Днес" потърси за коментар и директора на Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" Румен Тодоров, за да внесе яснота в ситуацията. "Става въпрос за недоразумение, което бих определил като фейк новина. Второкласник е подарил на свои приятели въпросните гривни. Нито учителите, нито ръководството участваме в рекламна кампания или раздаваме гривни. В момента чувствата около ваксинирането са много полюсни и ситуацията бързо ескалира", заяви пред "България Днес" Тодоров.

Той акцентира, че снимките са пуснати от анонимен източник. На въпрос дали става въпрос за целенасочена атака, директорът отговори: "Не съм почитател на конспиративните теории. Чувствителността на хората към ваксините е причината ситуацията да придобие такива размери. Мисля да не й отдавам повече значение, тъй като имаме други дейности, които трябва да вършим".

Тодоров посочи още, че училището е готово да посрещне на 4 февруари завръщащите се в класната стая ученици. "Готови сме отдавна! Ако зависи от нас, ще бъдем само присъствено. Защото култура и изкуство трудно се правят от разстояние", завърши директорът.

Школото се гордее със свои възпитаници – ученици изследователи, диригенти, концертиращи инструменталисти и певци, танцьори, наложили се в сферата на класическата, народната, популярната музика и шоубизнеса в България, Европа, Африка, Азия и Америка. През годините училището по изкуствата създава и развива свои традиционни ансамблови формации като камерен оркестър, духов оркестър, фолклорен ансамбъл, перкусионен ансамбъл, акордеонен ансамбъл, китарен ансамбъл, народен хор и вокален ансамбъл.

Реклама
Реклама
Реклама