Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9429456 www.bgdnes.bg

20 години затвор за убийството на Дарина и Никол

Прокуратурата ще продължи да настоява за най-тежкото наказание и ще внесе протест срещу присъдата в Софийския апелативен съд

Софийски градски съд призна за виновен Викторио Александров за убийството на приятелката му Дарина и бебето Никол, и го осъди на 20 години лишаване от свобода. Александров ще трябва и да плати обезщетение 400 хил. лв., предаде БТА.

Реклама

Ето какво се казва в съобщение на прокуратурата:

Днес, 20.01.2021 г., съдът призна за виновен В.А. и му наложи наказание от 20 години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване за двойно убийство.

Подсъдимият бе предаден на съд с обвинителен акт на Софийска градска прокуратура за убийство на 23-годишна жена и на малолетно дете, както и за принуда, чрез употреба на сила и заплашване. Престъпните деяния са квалифицирани по чл. 115 от НК, по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 от НК и по чл. 143, ал. 1 от НК.

Двадесет и осем годишният подсъдим работел като охранител в частна фирма. Мъжът имал издадено разрешение за съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие и боеприпаси, притежавал пистолет м. „Smith&Wesson“.

При пледоариите прокурор от Софийска градска прокуратура поиска на подсъдимия да бъде наложено най-тежкото наказание за убийство – доживотен затвор без право на замяна.

Днес Софийският градски съд призна подсъдимия за виновен по всички обвинения.

Прокуратурата ще продължи да настоява за най-тежкото наказание и ще внесе протест срещу присъдата в Софийския апелативен съд.

Реклама
Реклама
Реклама