Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9446276 www.bgdnes.bg

Килърът на Миджурина за екшъна в Слънчев бряг: Не знам защо стрелях по Симона!

Михаил Станчев е добър човек, не заслужава 26 г. затвор, казва брат му Николай

Не знам защо въобще съм стрелял по Симона! Това се терзае и до ден днешен Михаил Станчев, подсъдим за прострелването на приятелката си и за убийството на шефа й - хазартния бос Коста Николов-Миджурина, споделят пред "България Днес" негови близки.

Реклама

Пред Темида Михаил признава вината си, за да отърве решетките доживот и да съкрати присъдата си. Въпреки това на първа инстанция получава 24 години затвор за убийството на Миджурина и за опита за убийство на красивата Симона Тодорова. Апелативният съд в Бургас увеличава наказанието му с още две години. Сега стрелецът очаква окончателното решение на Върховния касационен съд за съдбата си.

Пред върховните магистрати Станчев и защитата му настояват определената присъда да бъде намалена и да е между 16 и 20 години. "Прекомерно е завишено наказанието на подзащитния ми, не се отчитат смекчаващите вината му обстоятелства и състоянието, в което се е намирал", посочва пред вестника адвокат Красимир Кацарски.

По думите му Станчев е съдействал на разследването, проговорил е първоначално като свидетел пред разследващ полицай, а след това е дал обяснения и като обвиняем. Насочил е разследващите към някои факти и свидетели, които имат отношение към случилото се. Освен това според юриста клиентът му е бил в състояние на силен афект, когато е натискал спусъка. Наистина е бил под влияние на силни емоции и няма спомен за стореното. И до днес той продължава да се чуди защо е стрелял по приятелката си Симона, разкрива защитникът.

"Не знам какво ми стана. Отворих вратата и стрелях няколко пъти. След това видях Симона, която идваше към мен, и не зная какво съм направил. Тя е любовта на живота ми, не мога да си обясня защо го направих! Качих се в колата, не знам накъде съм карал. Опомних се някъде извън Несебър", казва стрелецът пред ченгетата.

"Михаил е добър човек и не заслужава такава присъда", категоричен е брат му Николай, който го подкрепя в съдебната зала. След ареста на стрелеца Николай Станчев пише писмо до медиите, в което моли брат му да не бъде прибързано наричан изрод и екзекутор. "Това е била неговата естествена мъжка съпротива, неговото отчаяние и безнадеждност, че въпреки всичко, което прави за любимата си, тя го изоставя заради по-богатия, макар и по възрастен конкурент за тялото й", коментира тогава Николай. Пред репортер на вестника той разказва, че брат му винаги е гледал да помага на хората. Двамата са правили дарения на редица църкви и манастири у нас.

Знакова за Михаил и останалите участници в историята се оказва датата 2 юни 2018 г. Тогава Михаил разбира, че любимата му Симона, по която е хлътнал лудо, ще излиза с боса Миджурина. Кръвопролитието става пред хотел "Сън Вилидж" в Слънчака. Изстрелите от пищова на Михаил поразяват обожателя на хубавицата от Дряново, която работи в игралната му зала като крупие. Хазартният бос е убит в лъскавия си мерцедес, докато чака пред хотела. Убийството е извършено със законния пистолет "Макаров" на Михаил, който работи като охранител на инкасо.

След разстрела на Миджурина куршуми политат и към Симона, която в този момент излиза от хотела. "Не, недей! Недей", крещи блондинката, преди да се строполи на земята. Тя е уцелена в главата, а лекари се борят с часове да я спасят. Момичето се възстановява месеци наред и успява да се оправи благодарение на рехабилитации.

   Конкуренция

За фаталната ревност и любовния триъгълник обяснява Темида в мотивите си. "Емоционално изнервен от неуспеха си да обясни по телефона на пострадалата своите чувства, както и от това, че е пренебрегнат заради този, когото възприема като конкурент, Михаил се озовава пред хотела, за да се убеди лично какви всъщност са отношенията между Симона и Коста. Виждайки на място новия скъп автомобил на Николов, разбирайки, че не може да преодолее разликата в имотния статус, която според него е единствената пречка за връзката му със Симона, под влияние на силна ревност, подсъдимият взема решение да убие своя "конкурент", коментират ситуацията магистратите.

Реклама
Реклама
Реклама