Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9448101 www.bgdnes.bg

Сексологът Наталия Кобилкина: Ако жената "я боли глава",значи сексът не е добър

Мъжете трябва да разберат какво искат партньорките им

Коя е тя

Наталия Кобилкина по образование е клиничен психолог, семеен терапевт, сексолог и бизнес психолог. Обучавана е от водещи учители от Русия, Европа и Америка. Наталия основа собствена Академия за треньори и учи хора как да станат успешни треньори по личностно развитие. Създала е собствена система за тренинги.

- Г-жо Кобилкина, започвате обучавате и мъже, какво наложи да влезете и в най-интимните кътчета на силния пол?

Реклама

- Имам вече много оплаквания от жени, че мъжете им не правят с тях секс, дето се вика, като хората. Когато жената казва на мъжа, че я боли глава, изморена е, трябва да приспи детето, това обикновено означава, че сексът всъщност не е толкова добър и тя не иска да го прави с него. Затова намира оправдания да избегне това занимание. Затова реших да помогна на мъжете да бъдат по-добри любовници. Много жени никога няма да споделят на партньора какво точно искат, те просто ще му откажат. В същото време жената ще бъде обидена, че той не може да я задоволи.

- Защо жената се притеснява да каже какво иска?

- Защото чувства, че той ще се обиди, ще реши, че тя му се подиграва, ще засегне егото му. Случва се, дори когато жената каже какъв е проблемът и какво иска, мъжът да прехвърли вината върху нея. Затова тя предпочита да не говори. Така се получава една дупка между двамата и той се чувства отхвърлен, започва да не се прибира, да пие, да си търси любовница. Случва се в тази ситуация мъжът да започне да гледа и порно. Накрая се получава така, че двамата живеят заедно само заради децата, и бракът на практика е провален. Това съм го виждала много често. Затова искам да дам на мъжа повече знания, техники, понятия каква е психиката на жената, как да бъде предразположена, да има мотивация за секс.

- Как мъжът да разбере какво иска жената?

- Жената не дава сигнали. От моите клиентки непрекъснато чувам, че те искат партньорът им сам да усети какви са нейните нужди и желания. Например тя иска да получи цветя, той да й направи масаж, когато е уморена, да получи някаква изненада, а на него изобщо не му идва на акъл да направи такива неща. Не че не иска, но не знае, че тя го очаква от него. Стига се до това, че жената започва да се цупи и когато той поиска секс, тя му отказва. Дотук се стига заради неразбирането, защото няма подсказки в женското поведение. Затова мъжът трябва да научи какво искат жените и да започнат да правят това, което се очаква от тях. Тогава жената ще бъде усмихната, предразположена и ще започне сама да иска секс.

- Когато жената отказва или прави секс по задължение, не се ли стига до това, че и мъжът вече не иска, защото вижда, че няма смисъл да й се моли?

- Това е омагьосан кръг. Когато жената го прави по задължение, мъжът го усеща. Тогава той гледа да свърши по-бързо. В резултат жената започва да мрънка, че той не мисли за нейното удоволствие, започва още по-рядко да го иска и става постоянен проблем.

- Защо е важна оралната любов?

Реклама

- В руската школа, а и в Русия темата е много популярна. Затова жените се подготвят предварително за мануални и орални ласки. Интересно е, че много олигарси изпращат половинките си да се обучават от специалисти. Затова е важно жената да усвои някакви базови техники и практики, така че да накара мъжа да сияе от щастие.

- Дали не самото практическо умение, а желанието и чувството в правенето на любов не носи повече удоволствие?

- Ако няма желание, чувство, то техниките вече нямат никакво значение. От значение е това да дадеш на партньора удоволствието, както и ти сам да изпитваш удоволствие от това, което правиш. Важно е да подариш на партньора си неповторимо чувство с цялото си същество. Когато жената го прави с удоволствие, то става взаимно. Но все пак има някои техники, които, ако не ги знаеш, не можеш да го постигнеш.

- Вече почти година живеем в карантина, има ли промяна в сексуалния живот на хората?

- За съжаление, се увеличиха случаите на домашно насилите, хората повече и пият у дома. Доста жени около мен забременяха и вече родиха. Да, хората правят повече секс и резултатът е бум на раждаемостта в това време на ковид. Едно обновяване се случва в световен мащаб - да, хора умират заради епидемията, но в същото време и раждаемостта се увеличи.

- Повиши ли се интересът към нови и нестандартни сексуални практики?

- Говоря с колеги от сексшоповете и те казват, че оборотът им се е увеличил. По време на локдауна хората искат да правят и нещо различно в секса. Купуват се различни играчки, дрехи и всякакви други продукти. За мен това означава, че хората търсят повече разнообразие в секса.

- Да не се случва обратното сега - пресищане от секс, изпадане в някакви крайни практики?

- Аз съм категорично против причиняването на болка. Такова нещо вече е за психиатър, не за сексолог. Против съм и оргиите, груповия секс. Имах клиенти едно семейство, което решили да практикуват смяна на партньорите. Те са заедно отдавна и така сметнали, че ще се разнообразят. Това доведе до драми в семейството, пробваха наркотици. Затова съм против наркотиците в сексуалността, безумни размени и какви ли не подобни практики. Това вкарва хората в грешната посока. Важно е да намерите интимност, близост между вас двамата, повече комуникация и химия да се вкара във връзката. Добрите отношения, любов, уважение, това е по-важното. За пресищане - не, не бих казала. Все пак хората могат да излизат на разходки и на други места, някои си ходят на работа. По принцип, когато имаш интересен живот, работиш, забавляваш се, не можеш да се преситиш от секс. Ако нямаш различни интереси, хоби и други занимания, да, може да се стигне до пресищане, в смисъл да си намериш любовник. Но това води до създаване на проблем, не до решаване на проблем.

- Различни ли сме и в секса хората от различни страни?

- О, да! Понеже правя сексология за различни народности, виждам, че най-консервативни са китайките. Те се страхуват да говорят за секс, притесняват се да изговарят такива думи. Културата им е много затворена, дори можеш да отидеш и в затвора, ако говориш за секс. Закостенели са в сексуално отношение и в арабския свят. Мъжете им са страшно сексуални, но жените не приемат това и се стига до проблеми, дори до домашно насилие. Също и индийките имат сериозни проблеми, тъй като сватбите им са уредени - бащите избират съпрузи на дъщерите си, а те не харесват мъжете си. В тяхната култура разводи няма, не може жената да си вземе децата и да се върне при родителите си, те няма и да я приемат. В Европа е различно, например в католицизма си имат своя специфика. В Англия, където живея, жените се напиват и правят безразборен секс и се смята за нормално.

- Българите къде сме в тази класация?

- Българите са много добре. От една страна, го има консерватизма, не са разюздани, няма българки, които да се напият и да тръгнат да се любят наляво и надясно. Има семейни ценности и те са важни в живота на българите. От друга страна, са разкрепостени, доколкото имат нормално, свободно отношение към сексуалността.

Реклама
Реклама
Реклама