Сексологът Наталия Кобилкина: Ако жената "я боли глава",значи сексът не е добър

Приятел
Автор: Георги Иванов

Сексологът Наталия Кобилкина: Ако жената "я боли глава",значи сексът не е добър

Мъжете трябва да разберат какво искат партньорките им

Коя е тя

Наталия Кобилкина по образование е клиничен психолог, семеен терапевт, сексолог и бизнес психолог. Обучавана е от водещи учители от Русия, Европа и Америка. Наталия основа собствена Академия за треньори и учи хора как да станат успешни треньори по личностно развитие. Създала е собствена система за тренинги.

- Г-жо Кобилкина, започвате обучавате и мъже, какво наложи да влезете и в най-интимните кътчета на силния пол?

- Имам вече много оплаквания от жени, че мъжете им не правят с тях секс, дето се вика, като хората. Когато жената казва на мъжа, че я боли глава, изморена е, трябва да приспи детето, това обикновено означава, че сексът всъщност не е толкова добър и тя не иска да го прави с него. Затова намира оправдания да избегне това занимание. Затова реших да помогна на мъжете да бъдат по-добри любовници. Много жени никога няма да споделят на партньора какво точно искат, те просто ще му откажат. В същото време жената ще бъде обидена, че той не може да я задоволи.

- Защо жената се притеснява да каже какво иска?

- Защото чувства, че той ще се обиди, ще реши, че тя му се подиграва, ще засегне егото му. Случва се, дори когато жената каже какъв е проблемът и какво иска, мъжът да прехвърли вината върху нея. Затова тя предпочита да не говори. Така се получава една дупка между двамата и той се чувства отхвърлен, започва да не се прибира, да пие, да си търси любовница. Случва се в тази ситуация мъжът да започне да гледа и порно. Накрая се получава така, че двамата живеят заедно само заради децата, и бракът на практика е провален. Това съм го виждала много често. Затова искам да дам на мъжа повече знания, техники, понятия каква е психиката на жената, как да бъде предразположена, да има мотивация за секс.

- Как мъжът да разбере какво иска жената?

- Жената не дава сигнали. От моите клиентки непрекъснато чувам, че те искат партньорът им сам да усети какви са нейните нужди и желания. Например тя иска да получи цветя, той да й направи масаж, когато е уморена, да получи някаква изненада, а на него изобщо не му идва на акъл да направи такива неща. Не че не иска, но не знае, че тя го очаква от него. Стига се до това, че жената започва да се цупи и когато той поиска секс, тя му отказва. Дотук се стига заради неразбирането, защото няма подсказки в женското поведение. Затова мъжът трябва да научи какво искат жените и да започнат да правят това, което се очаква от тях. Тогава жената ще бъде усмихната, предразположена и ще започне сама да иска секс.

- Когато жената отказва или прави секс по задължение, не се ли стига до това, че и мъжът вече не иска, защото вижда, че няма смисъл да й се моли?

- Това е омагьосан кръг. Когато жената го прави по задължение, мъжът го усеща. Тогава той гледа да свърши по-бързо. В резултат жената започва да мрънка, че той не мисли за нейното удоволствие, започва още по-рядко да го иска и става постоянен проблем.

- Защо е важна оралната любов?

- В руската школа, а и в Русия темата е много популярна. Затова жените се подготвят предварително за мануални и орални ласки. Интересно е, че много олигарси изпращат половинките си да се обучават от специалисти. Затова е важно жената да усвои някакви базови техники и практики, така че да накара мъжа да сияе от щастие.

- Дали не самото практическо умение, а желанието и чувството в правенето на любов не носи повече удоволствие?

- Ако няма желание, чувство, то техниките вече нямат никакво значение. От значение е това да дадеш на партньора удоволствието, както и ти сам да изпитваш удоволствие от това, което правиш. Важно е да подариш на партньора си неповторимо чувство с цялото си същество. Когато жената го прави с удоволствие, то става взаимно. Но все пак има някои техники, които, ако не ги знаеш, не можеш да го постигнеш.

- Вече почти година живеем в карантина, има ли промяна в сексуалния живот на хората?

- За съжаление, се увеличиха случаите на домашно насилите, хората повече и пият у дома. Доста жени около мен забременяха и вече родиха. Да, хората правят повече секс и резултатът е бум на раждаемостта в това време на ковид. Едно обновяване се случва в световен мащаб - да, хора умират заради епидемията, но в същото време и раждаемостта се увеличи.

- Повиши ли се интересът към нови и нестандартни сексуални практики?

- Говоря с колеги от сексшоповете и те казват, че оборотът им се е увеличил. По време на локдауна хората искат да правят и нещо различно в секса. Купуват се различни играчки, дрехи и всякакви други продукти. За мен това означава, че хората търсят повече разнообразие в секса.

- Да не се случва обратното сега - пресищане от секс, изпадане в някакви крайни практики?

- Аз съм категорично против причиняването на болка. Такова нещо вече е за психиатър, не за сексолог. Против съм и оргиите, груповия секс. Имах клиенти едно семейство, което решили да практикуват смяна на партньорите. Те са заедно отдавна и така сметнали, че ще се разнообразят. Това доведе до драми в семейството, пробваха наркотици. Затова съм против наркотиците в сексуалността, безумни размени и какви ли не подобни практики. Това вкарва хората в грешната посока. Важно е да намерите интимност, близост между вас двамата, повече комуникация и химия да се вкара във връзката. Добрите отношения, любов, уважение, това е по-важното. За пресищане - не, не бих казала. Все пак хората могат да излизат на разходки и на други места, някои си ходят на работа. По принцип, когато имаш интересен живот, работиш, забавляваш се, не можеш да се преситиш от секс. Ако нямаш различни интереси, хоби и други занимания, да, може да се стигне до пресищане, в смисъл да си намериш любовник. Но това води до създаване на проблем, не до решаване на проблем.

- Различни ли сме и в секса хората от различни страни?

- О, да! Понеже правя сексология за различни народности, виждам, че най-консервативни са китайките. Те се страхуват да говорят за секс, притесняват се да изговарят такива думи. Културата им е много затворена, дори можеш да отидеш и в затвора, ако говориш за секс. Закостенели са в сексуално отношение и в арабския свят. Мъжете им са страшно сексуални, но жените не приемат това и се стига до проблеми, дори до домашно насилие. Също и индийките имат сериозни проблеми, тъй като сватбите им са уредени - бащите избират съпрузи на дъщерите си, а те не харесват мъжете си. В тяхната култура разводи няма, не може жената да си вземе децата и да се върне при родителите си, те няма и да я приемат. В Европа е различно, например в католицизма си имат своя специфика. В Англия, където живея, жените се напиват и правят безразборен секс и се смята за нормално.

- Българите къде сме в тази класация?

- Българите са много добре. От една страна, го има консерватизма, не са разюздани, няма българки, които да се напият и да тръгнат да се любят наляво и надясно. Има семейни ценности и те са важни в живота на българите. От друга страна, са разкрепостени, доколкото имат нормално, свободно отношение към сексуалността.

Актрисата Деси Бакърджиева след убийството й в сериала: Напуснах "Откраднат живот", за да гледам болните си родители

Актрисата Деси Бакърджиева след убийството й в сериала: Напуснах "Откраднат живот", за да гледам болните си родители

Аз също имам здравословен проблем и искам всички да сме заедно, казва чаровната актриса "Ролята ми в "Откраднат живот" ме научи да ценя и уважавам лекарите. Разбрах каква саможертва правят. Участието ми в сериала ме промени изключително много. Осъзнах колко е тежка лекарската професия, особено в тези времена. Научих много за тяхната работа

Галена размаза Преслава

Галена размаза Преслава

Пореден удар нанесе Галена на Преслава. Родената в Смядово изпълнителка бе избрана за "Фолкидол" в категория жени. На второ място остана вечната конкурентка на Галена - Преслава. Разликата в гласовете между двете е огромна. Галена води с повече от 5000 вота. На почетната стълбичка се качи и ДесиСлава

Пресъхнаха каналите във Венеция (Снимки)

Пресъхнаха каналите във Венеция (Снимки)

Прочутите венециански канали почти пресъхнаха, предаде БНТ. Любимият на туристите град представлява странна гледка заради отлива, който остави каналите му сухи. На места нивото на водата е 48 сантиметра, лодките и гондолите стоят неизползвани. Пресъхналите канали не са съвсем необичайни за Венеция. Основният враг на Серенисима обаче са

Саня Борисова е сама

Саня Борисова е сама

"Сама съм. В момента няма мъж в живота ми." Това разкри актрисата Саня Борисова. За последно красавицата бе с Ники Илиев. Двамата се разделиха след дългогодишна връзка. Саня не страда от това, че е е без мъж. "Не трябва да се изживяваме като половинки на някого или нещо, а да сме себе си", категорична е бившата на Ники Илиев

Внучката на Тато стана бижутер

Внучката на Тато стана бижутер

Красавицата пусна и онлайн платформа за социални дискусии Елизабет Живкова продава медальони в Милано, шие екодрехи Надя Панкова Креативността е в кръвта на жените от семейство Живкови. Това освен дизайнерката Евгения Живкова доказва и най-новото поприще на внучката на Тодор Живков - Елизабет. Красавицата, която живее в Милано

Кралят на бисерите Пената атакува парламента 

(Ето и най-големите изцепки на Стратега)

Кралят на бисерите Пената атакува парламента (Ето и най-големите изцепки на Стратега)

Номинацията на футболната легенда Димитър Пенев за депутат от листата на коалицията Валери Симеонов-Веселин Марешки изненада мнозина. Стратегът от Мировяне е прочут с футболните си успехи като ръководител на националите по време на САЩ' 94, но и като един от най-големите творци на футболни бисери. Вестник "България Днес" припомня някои от

Актуално

3004 новозаразени с COVID-19 - 17,8 % от тестваните, 1280 са излекувани

3004 новозаразени с COVID-19 - 17,8 % от тестваните, 1280 са излекувани

3004 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция през изминалите 24 часа, което е с 806 случая повече от вчера. Това показват данните в Националната информационна система. За последното денонощие са направени общо 16 876 теста, oт които 9957са PCR, а 6919 са с бърз антигенен тест. Така общият брой на потвърдените случаи става 258 385

Прозрачен сутиен закопча Мартина

Прозрачен сутиен закопча Мартина

С прозрачно бельо се показа доведената дъщеря на богаташа Добромир Гущеров. Мартина, която дари вратаря на ЦСКА-София Димитър Евтимов с дъщеричка преди година, е секси мамче. По принцип тя рядко се разголва, но сега реши да провокира със сутиен, който не прикрива много от гърдите й. Любопитното е, че кадърът изчезна от профила на Мартина в

Тита шашка фенове

Тита шашка фенове

С неузнаваема физиономия Тита шашна феновете си. Певицата пусна снимка, на която ясно си личи, че или е прекалила с филтрите, или просто е легнала под скалпела. Силистренската изпълнителка не признава какво й се е случило с лицето. Почитателите й я критикуват, като изтъкват, че кариерата на Тита не върви, докато тя се грижи основно за визията си

Половинката на Ибрахимович: Не искам да се женя!

Половинката на Ибрахимович: Не искам да се женя!

Бракът може да развали всичко, така ни е добре, признава Хелена Сегер Половинката на футболната звезда Златан Ибрахимович не иска да се жени! 50-годишната бизнес дама Хелена Сегер проговори за личните си взаимоотношения с 11 години по-младия от нея нападател на "Милан". Двамата са заедно от цели 18 години

И Бебо се боцна

И Бебо се боцна

С песен на уста Бебо Халваджиян си постави ваксина срещу коронавирус. "Баба Марта бързала, ваксинка боцнала. Да започнем месеца подобаващо с 5G чипиране от Бил Гейтс и други илюминати", написа синът на Маги в своя профил в социалната мрежа. Постът му предизвика полемики по темата кой и как се дорежда до заветната ваксина

Не пропускай

Адел и съпругът й Саймън се разведоха

Адел и съпругът й Саймън се разведоха

Британската певица Адел и съпругът й Саймън Конеки вече са разведени, две години, след като се разделиха, съобщи електронното издание на "Дейли мейл", цитирано от БТА. Съдия е подписал споразумението за подялба на имуществото, постигнато със съдействието на медиатори. Адел, на 32 години, и съпругът й Саймън, на 46 г

Внучката на Адама не я свърта у дома

Внучката на Адама не я свърта у дома

Само на открито, само на слънце, само на въздух и пролетен ветрец - това иска и търси Теодора Кулева, внучката на Адама. Макар още официално да не е пролет, блондинката и невръстната й щерка правят кръгчета около църквата "Света Неделя" и ЦУМ, а когато се изморят, сядат на пейка за по едно

Мила Роберт троши телефони на поразия

Мила Роберт троши телефони на поразия

С колекция от изпотрошени и съсипани телефони се хвали Мила Роберт. Засега в безславната колекция влизат 6 телефона, които са сякаш багер ги е газил - надробени на сол екрани, пластмасови фрактури и неестествени форми. "Защо ги пазя на 1 кръв?!", чуди се самата Мила Роберт. "1 кръв" е термин от света на видеоигрите, като това означава

Луис била самотна с Реднап

Луис била самотна с Реднап

Луис Реднап продължава да разкрива болката си от раздялата със съпруга си Джейми. Двамата се разведоха преди две години, а певицата разказва за семейния им живот в автобиографична книга. В поредния откъс тя разкрива, че се е чувствала самотна по време на брака си с бившия английски национал. "В продължение на голяма част от това време всъщност се

Гаджето на Соу отново гола

Гаджето на Соу отново гола

Гаджето на Али Соу отново се съблече гола! 19-годишната Габриела свали дрехите за поредната провокативна фотосесия. Този път снимките са черно-бели, а тя отново щедро разкрива прелестите си. Красавицата не е от притеснителните и въпреки крехката си възраст вече има десетки разголени кадри в кариерата си. Тя е сред най-търсените модели напоследък