Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9450016 www.bgdnes.bg

Джок Полфрийман стана фермер

Австралиецът кръстил петела си на шеф от затвора

Фермерска дейност е подхванал австралиецът Джок Полфрийман, който бе осъден за убийството на Андрей Монов в София на 27 декември 2007 г., става ясно от негово снимки в социалната мрежа. Бившият военен от британската армия Полфрийман излезе предсрочно от затвора преди около година, но поради ред съдебни спънки на няколко пъти не успя да замине за родината си.
Откакто е на свобода, Полфрийман запълва времето си с най-различни дейности, като е особено активен в борбата за правата на затворниците. Освен това в последно време чужденецът се отдал на работата в малко свое стопанство. Самият Полфрийман запазва мълчание около настоящия си адрес, но според запознати той се е настанил в жилище в покрайнините на София. Именно тази локация му давала възможност да развива скромна селскостопанска дейност.

Като начало Полфрийман заложил на отглеждането на кокошки и се снабдил с няколко носачки, за които подсигурил и подходящ курник в имота. Преди дни австралиецът се сдобил и с герест петел. Пернатата птица е необходима на прохождащия фермер, за да снасят кокошките му оплодени яйца, от които могат да се излюпят пиленца. Без петел това няма как да се случи и продукцията на кокошките става само за ядене.
Любопитна подробност е, че Полфрийман е кръстил петела си Десо. С това име и подобаващ кадър австралиецът представя домашната птица пред последователите си в мрежата. От коментарите се разбира, че името на петела не е избрано случайно - той бил кръстен на един от шефовете на Софийския затвор, в който австралиецът прекара 12 години.
"Десо е пълен с красиви пера и обича да се перчи, но отдолу е толкова малък, че сякаш изобщо не съществува, затова му трябват перата като фасада", иронично описва Полфрийман новото попълнение в кокошарника си.

Реклама


Появата на петела провокира куп коментари сред приятелите на австралиеца. Някои от тях предполагат, че той вече, изглежда, харесва България и не иска да я напусне, след като разширява стопанството си.
Не по-малък интерес сред феновете предизвиква и тениската с надпис: "Антимафия, антикапитализъм, антифашизъм". Зад него приятели разчитат уклон на Полфрийман по социализма, след като демонстрира с тениската си отричане на капитализма. В своите коментари последователите му го предупреждават, че левите идеи носят много рискове за петела Десо.
"Само да те предупредя, че ако стане социализъм, Десо ще е общ, но също може и да отиде в тенджерата на някой "по-равен", гласи едно от предупрежденията към Полфрийман за съдбата на новото му попълнение в курника.


"Социализмът е голямо зло, бъдете щастлив, че не сте живял в него", пише фенка на Джок.
Освен с петела и кокошките Полфрийман се хвали в мрежата и с първите кокичета в двора си, които отворили ароматните си бели цветове седмица след настъпването на новата година.
Пред австралиеца вече няма никаква пречка да замине за родината си, след като в края на миналата година спрямо него отпадна забраната да напуска пределите на България. Това стана с окончателно решение на Върховния административен съд, като отмени заповед на дирекция "Миграция" на МВР от 2011 г. С нея на Полфрийман беше наложена забраната да пътува извън България.





Реклама
Реклама
Реклама
Реклама