Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9523586 www.bgdnes.bg

Мисис България дарява деца

Усмивки след топки и лакомства 

Роксана Кирилова посети център за хора с ментални увреждания, заведе и 10-годишния си син 

Мисис България 2018 с поредната си благотворителна акция!

Роксана Кирилова дари деца с лакомства, футболни топки и екипи по време на посещението си в дневния център "Света Неделя" в Сандански. В социалната институция са настанени хора с ментални увреждания. Заедно с нея беше и 10-годишният й син Марк - той предава подаръци от името на юношеската школа на футболен клуб "Славия", където тренира.

Реклама

Заради мерките срещу коронавирус и крехкото здраве на малчуганите престоят не е продължителен, но е много емоционален.

"Преди посещението ми много се притеснявах - чудех се как ще реагират малчуганите, когато ме видят. Но там срещнах деца, които са като всички останали и по нищо не се различават от нашите. Те имат същите нужди - да бъдат обичани и да усещат, че някой се грижи за тях. Въпреки състоянието си имаха огромни усмивки и бяха много щастливи. Ще продължавам да посещавам такива социални домове, защото имам усещането, че хората ги отбягват, а живеещите там имат нужда от подкрепа", разказа пред "България Днес" Кирилова.

"Най-голяма радост предизвикаха топките. Имаше едно дете, което казваше само "Топка! Топка!" и протягаше ръце да я вземе. Синът ми му я подаде и започнаха да си играят. Почувствах се толкова добре, че детето ми не прави разлика между хората, независимо дали са здрави, или с увреждания. Възпитавам го в тази насока, да ходи на такива места и да се среща с такива хора. Децата ни живеят в капсула, в която едва ли не всичко е хубаво, но това не е така и трябва да научат, че има много техни връстници със сериозни проблеми", добави Мисис България 2018. Върху една от топките предварително са поставени подписите и номерата на футболистите от мъжкия отбор на "Славия".

В дома живея деца със синдрома на Даун, както и такива, които са обездвижени. Именно чрез спорт се извършва част от тяхното лечение - затова и центърът е разположен в парка в Сандански, където се счита, че е най-чистият въздух в страната ни.

През последните месеци Роксана се включи в редица благотворителни инициативи, като сред най-емблематичните й изяви беше през пролетта на миналата година, точно в разгара на пандемията. Тогава с маска на лице и личния си автомобил тя разнасяше храна на жени и деца, жертви на домашно насилие.

Реклама
Реклама
Реклама