Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9541529 www.bgdnes.bg

Робърта осигурява заплатите в "Левски"

Трансфер на нападателя Найджъл Робърта ще донесе финансово спокойстввие в "Левски" до края на сезона. Продажбата на нидерландеца ще осигури пари за заплатите в клуба до лятото.

23-годишният играч е близо до трансфер в един от бившите тимове на Христо Стоичков - "Ди Си Юнайтед". Според информациите зад океана от "Герена" вече са приели офертата на американците. Очаква се рещението на футболиста.
В касата на "Герена" ще влязат около 2,5 млн. лева. Така "сините" ще дишат спокойно до края на сезона, дори и преговорите с още спонсори да се забавят. "Левски" използва голяма част от парите, които получи в края на 2020-а от рекламодатели и трансфери, за да изчисти натрупаните през годината задължения. В това число бяха и заплатите на играчи и служители. Това означава, че се нуждае от още свежи средства, за да не влезе отново в дългове. Именно затова усилено се работи за трансфер на Робърта, който е най-конвертируемият футболист в отбора в момента.
"Левски" вече отхвърли оферта от 650 000 евро от "Малмьо". Преговори се водеха и с "Динамо: (Загреб), но те пропаднаха заради огромни разминавания между двата клуба. "Сините" нямат намерение да се разделят с нападателя за сума по-малка от 1 млн. евро.
"Робърта? Не знам какво става, нямам конкретна информация. Ако кажа нещо, ще излъжа. Имаме нападатели, ще видим какво ще стане, ако Робърта си тръгне", заяви треньорът Славиша Стоянович след 0:0 с "Етър".
Докато чака развитие около бъдещето си, нападателят продължава да е несменям титуляр. Но срещу "Етър" се представи доста под нивото си. Нещо повече, успя да си навлече гнева на един от най-опитните си съотборници, Валери Божинов. Причината е егоистична постъпка, която лиши отбора от почти сигурен гол към края на срещата. Нидерландецът нахлу в наказателното поле вдясно от вратата на домакините и стигна почти до аутлинията. Вместо да подаде на стоящия сам на 2 метра от голлинията Божинов, се опита да вкарва от малък ъгъл покрай вратаря и притичал защитник. Стражът спаси леко. При прекъсване на играта минута по-късно се видя как Валери нахока съотборника си заради егоистичната му постъпка.
"Левски" предприе интересна тактика да държи в игрови ритъм всичките си играчи. "Сините" организиараха контрола с "Хебър" вчера следобед. Участие в нея взеха футболистите, които не играха срещу "Етър", и тези, които се появиха за кратко.




Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама