Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9544097 www.bgdnes.bg

Таралеж проходи с количка

Добротворецът Димитър от Русе помага и на диви животни, търси колелца 

Осакатен таралеж проходи с инвалидна количка. Сценарият не е от анимационен филм, а напълно реална случка.

Симпатичното животно отново активно се движи, след като Димитър Димитров от Русе му прави мини проходилка. Добротворецът прави инвалидни колички за кучета и котки с увреждания (помогнал е на близо 200 животни). Сега решава да е полезен и за други животни, които са изпаднали в беда. Изделията му са подходящи предимно за дребни екземпляри с размерите на котки.

Реклама

Възкръсналият таралеж успява сам да стигне да купичката с храна и да прави обиколки, а стопанката му е изключително благодарна за жеста.

Русенецът признава, че му пишат стотици хора, които искат инвалидни колички за своите любимци, но той не може веднага да помогне, тъй като изработката отнема време. Заявките са толкова много, че Димитров се сблъсква със сериозен проблем - не му достигат колелца и призовава хората, които имат излишни, да му изпратят, за да ги използва.

За броени часове в социалните мрежи бяха организирани няколко кампании за събирането и изпращането на колелца към Русе.

"Всичко започна, когато научих за едно куче, на което не му остава много дълго да живее. Но му направих количка, за да може да се почувства добре през последните си мигове. Жестът ми е не само за животните, но и за техните стопани, които не са се отказали от тях, въпреки че са болни. Това са хора за пример, които можеха да изоставят домашните си любимци, но въпреки това избират трудния път да се грижат за тях. Те са моето вдъхновение. Вярвам, че със задружни усилия може да се случи", сподели пред "България Днес" Димитров.

Димитров се надява благородната му мисия да прерасне в нещо още по-голямо - да бъде създадена здравна каса у нас, в която да има средства да подпомагане на животни с увреждания.

Добрините на русенеца напуснаха пределите на страната ни през миналата година. Една от най-големите телевизии в Тайван прави репортаж за българина и го излъчва в централната си новинарска емисия, като му отделя няколко минути ефирно време. След телевизионния материал Димитър е номиниран в Shining World Compassion Award - награда за състрадание, като за отличието се борят добри хора от цял свят. За наша радост русенецът печели, с което прославя не само делото си, но и страната ни. От тайванската телевизия го подкрепиха и финансово, за да може да продължи делото си.

Реклама
Реклама
Реклама