Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9570743 www.bgdnes.bg

Внучката на Тато стана бижутер

Красавицата пусна и онлайн платформа за социални дискусии

Елизабет Живкова продава медальони в Милано, шие екодрехи

Надя Панкова

Креативността е в кръвта на жените от семейство Живкови. Това освен дизайнерката Евгения Живкова доказва и най-новото поприще на внучката на Тодор Живков - Елизабет.
Красавицата, която живее в Милано, е основала собствена бижутерийна компания и продава успешно ювелирните си творби, научи "България Днес". Медальони от 18-каратово злато и с ръчна изработка, като използва и екологични материали за направата на другата си страст - екологично изработени кафтани, рокли и блузи, с които промотира бижутата си.


Ръчно изработените от внучката на Тато медальони са често носещи късмет - с конска подкова или вариация на синьо око против уроки, както и представят зодиакални знаци. Елизабет, която е щастливо сгодена за италианец в Милано, сама позира с част от копринените кафтани и памучните блузи, тъй като сама е дефилирала по подиумите и е изучавала моден дизайн в компанията на гиганта "Аликзандър Маккуин".
По образование дизайнер, дъщерята на Владимир Живков от втория му брак с Валя, вече реализира наученото в собствен онлайн магазин за бижута и екологична мода. С приятелката си Фара от Лондон учредяват социален онлайн хъб за дискусии по екологични теми и интервюират силните на деня в екодебатите и форумите за опазване на околната среда онлайн, става ясно от социалните мрежи и профилите на красавицата.


Елизабет често подкрепя местната занаятчийска общност в Милано и използва ръчно изработени материали за бижутата си. Голяма част от нейната работа се занимава с изследване и прилагане на етично производство, като дава приоритет на използването на съобразени с околната среда материали, пише в биографията на Елизабет в социалната латформа за екодебати. Целта на внучката на Тато е и да вмъкне социални елементи в дрехите и бижутата си, признава пък самата тя в профилите си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама