Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9574588 www.bgdnes.bg

Делото между "Левски" и Хубчев продължава

Делото между "Левски" и бившия треньор Петър Хубчев не е окончателно приключило въпреки решението на ФИФА. Световната централа отсъди в полза на специалиста и екипа му, но от клуба готвят обжалване пред Спортния арбитражен съд, научи "България Днес".

От там са наредили на "сините" да изплатят пълния размер възнаграждения към Хубчев и щаба му до края на договора му, който беше до лятото на 2021-ва. Той бе уволнен лятото на миналата година и заведе дело. Сумата, която "Левски" трябва да изплати, възлиза на около 1 млн. лева. Адвокатът на Хубчев - Георги Градев, отказа коментар по решението. Той се позова на клауза за конфиденциалност, подписана от двете страни по разпоредбите на ФИФА.

Реклама

"Сините" от своя страна подготвят обжалване на решението в Спортния арбитражен съд. Те знаят, че е малко вероятно да спечелят там, но печелят време. Докато тече делото, ще могат да забавят изплащането на колосалната сума. Това е от изключително значение за клуба предвид финансовото му състояние. На "Герена" няма как да извадят толкова пари в момента.

Докато тече делото в Лозана, ще продължат и преговорите с Хубчев. Целта е да бъде постигната договорка с него и екипа му за разсрочено плащане на парите.

Както е известно, заради продължаващите неразбории около договора на Хубчев сегашният треньор на "Левски" Славиша Стоянович е вписан като спортен директор в момента. Причината е, че бившият наставник продължава да се води такъв по документи в БФС до окончателното разрешаване на спора.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама