Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9579239 www.bgdnes.bg

Виктор Вълков с голям купон за ЧРД. Любен Гоцев ми липсва

Ще направя банкет за юбилея в ресторант, казва бившият дипломат

Виктор Вълков си върна доброто настроение, когато научи, че ще може да празнува с банкет рождения си ден. 85-годишния си юбилей бившият вицепремиер, външен министър и лидер на казионното БЗНС ще чества в заведение с много гости на 3 април. Подготовката за купона вече тече.

"Камък ми падна от сърцето, като обещаха да отворят ресторантите от 1 март. Отдъхнах си не само защото ще мога да направя ЧРД парти, а и понеже ми липсват традиционните обеди с приятелите. Чуваме се с тях редовно по телефона по време на локдауна, но не е същото като да сме на маса", твърди неформалният говорител на митичния кръг "Монтерей". И допълва, че наскоро се шегували с другарите му, че ако заведенията са затворени и в деня на юбилея му, ще трябва да събира компанията в домашна обстановка.

Реклама

Колкото до най-добрия си приятел - Любен Гоцев, Виктор Вълков още не може да се примири, че той вече не е между живите.

"Любен бе човек, за когото не бива да се говори в минало време. Липсва ми, разбира се. В моите разговори с приятели все става дума за него, но си приказваме сякаш генералът още е сред нас. И да, той е сред нас", казва Вълков. "Любен Гоцев бе човек със значимо присъствие в обществения живот на България. Няма как лесно да прежаля дружбата ни", тъжен е Вълков, който и днес се сети за любимия си приятел на първата ни от големите задушници.

Покойният Гоцев и Вълков са основателите на кръга "Монтерей", за който се разказват стотици истории, свързани с кадруване и с политически назначения по време на прехода. За тях обаче Виктор Вълков разказва повече със смях, отколкото с реални истории.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама