Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9584026 www.bgdnes.bg

Баскетболистът Павлин Иванов: Сбъднах една от мечтите си

Баскетболистът Павлин Иванов се превърна в един от героите на националния отбор при класирането за европейското първенство. Възпитаниците на Росен Барчовски победиха драматично като гости Латвия с 66:65. Гардът на "Рилски спортист" беше в основата на обрата, след като българите губеха с 13 точки в третата четвърт. Иванов завърши с 15 точки. В заключителната част талантливият 27-годишен ямболия наниза три поредни тройки.

Специално за "България Днес" Павлин Иванов още веднъж си припомни паметната вечер, класирала националния тим за Евро 2022.

Реклама

Огнян ГЕОРГИЕВ

- Павлин, отмина ли въодушевлението след невероятната победа над Латвия?

- Все още не е отминало, но чувството трябва да се потисне, защото имам клубни мачове с моя отбор "Рилски спортист". Те са много важни. Гледам да забравя за успеха и да имам нова цел. Сбъднах една от мечтите. Да се класирам с националния отбор за мъже на европейско първенство.

- Имаше ли голямо напрежение преди мача с Латвия, ако направите сравнение с други възлови срещи, които не са малко във вашата кариера?

- По-скоро беше като всички други важни мачове. Нагласата беше една и съща. Вярвахме в победата. Исках да бъда част голям успех с националния тим. На предните квалификации все бях контузен. Нещо се случваше с мен. По време на лагера и преди мача бях много фокусиран.

- Четвъртата част на срещата с Латвия се превърна в една от най-магическите в историята на българския баскетбол. Какво беше настроението в отбора преди нейното начало?

Реклама

- Губехме като резултат. Знаехме, че ще обърнем мача. Продължавахме да си вършим нашата работа. Следвахме плана на треньорите и нещата се получиха. Росен Барчовски беше наясно какви играчи му трябват и с какви разполага за подобни мачове. Нагласи нещата. Така се случи, че имах важни стрелби и успях да ги вкарам. Другия път ще е някой друг.

- Колко голяма доза самочувствие носи за вас подобен успех и вижда ли се разликата, когато сега играете?

- Все още ме държи мачът с Латвия. Преди също имах самочувствие. Сега играя с по-голямо спокойствие.

- Росен Барчовски разказа как всички негативни прогнози преди мача са подействали като нахъсване и спортна злоба за вас. Вие усетихте ли нещо подобно?

- Не съм чел коментари преди срещата. По-скоро моята мотивация беше да постигна нещо значимо в моята кариера.

- Какво може да постигне България на европейското първенство?

- Точно какво нямам представа. Вярвам, че ако работим здраво и вярваме, нещата ще се получат. Никой не е казал, че отиваме да вземем медал, но няма да бъдем и боксови круши. Никога не сме се събирали за важни мачове всички водещи играчи. Отдолу идва едно момче Емил от "Естудиантес". Коцето от "Реал" (М) също има супер много качества. Има година и половина до европейското. Те ще пораснат още повече и ще натрупат опит. Ще станем по-добър отбор.

- Февруари 2021 ще остане паметен месец за вас. Тогава ви се родиха близнаци. Има ли връзка между хубавите неща в личния и професионалния живот?

- Да, със сигурност влияе. Това е моето семейство, моята подкрепа, моят гръб. Те знаят най-добре как се чувствам преди и след мач. В тежки моменти, когато се прибера и ги видя, всичко минава. Говоря за моментите, когато съм играл слабо или съм имал лоша тренировка.

Реклама
Реклама
Реклама