Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9586974 www.bgdnes.bg

Новата звезда на българския театър и кино Климентина Фърцова: Песен на Тодор Колев ме направи актриса

 Красавицата от "Белези" в рок група, записва първи албум

Емблематичната песен "Как ще ги стигнем" на комика Тодор Колев е причина за раждането на нова театрална и кинозвезда у нас. Русокосата красавица Климентина Фърцова решава да стане актриса, след като чува точно тази песен, изпята в един дъждовен ден от един леко подпийнал актьор.

"Беше много тъжен, най-добрият му приятел беше починал наскоро, разплака се. Изведнъж спря, взе си чадъра и започна да танцува и пее под дъжда. Пееше песента на Тодор Колев "Как ще ги стигнем". Закачаше се с хората, те бяха много сърдити, подминаваха го.

Реклама

По някакъв странен начин цялата тази работа ме вдъхнови" - спомня си днес Климентина, чиято звезда изгрява в новия сериал "Белези" и филма "Голата истина за група "Жигули" на Виктор Божинов, чиято премиера е тази пролет.

Там Климентина свири на цигулка.

Фърцова е студентка четвърта година в НАТФИЗ. Освен в нов български сериал и филм за музикална банда тя влиза и в ролята на Холи Голайтли в постановката "Закуска в "Тифани". Пиесата е едно от най-новите попълнения в репертоара на Драматичен театър – Пловдив, и се радва на голям интерес от страна на публиката.

Наред с актьорската професия талантливата девойка има и друга страст - музиката. Тя е част от групата Crimson Velveт - свирят главно алтернативен и прогресивен рок. Там Климентина е солистка, а песните им са главно на български език. Според младата звезда има много качествена българска музика, която трябва да се популяризира, за да стига до публиката. Групата е спечелила скоро проект и в момента записват първия си албум.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама