Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9587193 www.bgdnes.bg

Актриса става доброволец

Добро благородно сърце!

Неда Спасова стана част от организация, помагаща на самотни и социално слаби хора, дари лаптоп

Добро сърце и благородство носи актрисата Неда Спасова, позната като Кая от сериала "Откраднат живот"!

Реклама

Артистката стана доброволец в организация, помагаща на болни, изоставени и социално слаби хора.

За това се похвалиха от дружеството "Подай ръка", като приветстваха с добре дошла Неда и й благодариха за желанието и готовността да е част от екипа доброволци, грижещи се за много хора без светло бъдеще.

Спасова започва своя дарителски път преди месец, след като решава да дари свой лаптоп на дете в нужда, за което сподели в социалните мрежи.

"Първият ми купен от мен самата лаптоп.

Купих си го със събрани пари от стипендията. "Сцепвах" се за тази стипендия. Беше важна. Родителите ми нямаха възможност да ме издържат с достатъчно средства за едно младо момиче.

От 16-годишна се въртя в "машината за пари", за да оцелявам. Работила съм в магазини, зоомагазини, в кафенета, в барове, бях хигиенист за кратко. Единственото нещо, което можех да правя във втори курс в НАТФИЗ (бях от 10 до 22 на лекции и репетиции всеки ден), беше да ходя да чистя офиси от 6 до 8 сутринта. Ставах в 4, за да мога да стигна на работа. Лягах си в 12, защото все пак като се прибирах в 23 от репетиции, трябваше да се яде, да се извършва някаква домакинска работа и да се чете. Беше невъзможно да оцелея с 4 часа сън всеки ден. Всеки ден умирах за сън. Спях по аудиториите, по коридорите, по пейките, където намеря. Беше пролет, 20 градуса, а на мен ми е студено, защото не съм спала. Така де, напуснах и имах късмет да си намеря друга почасова работа. И да се наспя!

Защо разказвам това? Защото мен животът хич не ме е щадил, но много ме е награждавал за стоицизма. Винаги ме е награждавал! Благодаря ти, Животе! А сега имам късмета да работя това, което обичам!", връща се в миналото екранната Кая, която преминава през всякаква работа, за да достигне до мечтаната професия.

И продължава:

"Този лаптоп си търсеше новия собственик. Оглеждах се за детенце, на което наистина ще е от полза. И го намерих!

И новият му собственик не е пощаден от живота... Много, много повече от мен! На 16 г., с киста в мозъка, която му причинява чести припадъци, изгубил наскоро баща си, баба си и дядо си. Майка му изнемогва, съкратили са я от работа, била заложила неговия лаптоп, за да оцеляват, не са си плащали тока и водата - нямат пари. Готино, а? Викаш си: "Къде е държавата?". Ние сме държавата. "Инфлуенсвам" ви да последвате страницата на "Подай ръка/Заедно за по- добро бъдеще". Спасова призовава всички, които имат възможност, да дарят свои стари материални средства - дрехи, обувки, за да помогнат на изпаднали в беда хора.

Реклама
Реклама
Реклама