Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9683592 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" сменя вратарите

Пълна промяна на ключов пост готвят в "Лудогорец". Нови вратари ще пазят в Разград през следващия сезон, научи "България Днес".
Тримата досегашни футболисти на този пост надали ще останат в отбора. Пламен Илиев, Ренен дос Сантос и Владислав Стоянов ще се разделят с шампионите.
Бразилецът вече заяви, че няма да поднови изтичащия му в края на юни договор. Затова и треньорът Валдас Дамбраускас въобще не го включва в сметките си от известно време. Ренан най-вероятно ще се завърне в родината си, където няколко клуба проявяват сериозен интерес към него.
Илиев също едва ли ще остане в Разград през лятото. Според различни информации договорът му с шампионите изтича след края на настоящия или следвашия сезон. Но това едва ли има голямо значение, тъй като престоят му в "Лудогорец" е към своя край. Преди да се контузи в националния отбор, Илиев бе изместен в последните мачове от закупения по спешност Кристиан Кахлина.
Именно хърватинът и чаканият през лятото Серджио Падт ще са вратарите, на които ще се разчита през следващия сезон. Двамата чужденци ще спорят за титулярното място. Илиев едва ли ще приеме така създалото се положение. Няма как да се навие да стои на пейката и ще предпочете да премине в отбор, където ще играе редовно.
По-сложно е положението с Владислав Стоянов. 33-годишният страж продължава да изпитва болки в коляното, в което имаше тежка контузия.

Травмата го извади от терените над две години. Вратарят все пак успя да се върне и дори пази в някои мачове през миналата година. Заради болките той тренира и играе със специална поддържаща превръзка на коляното. Това навежда на мисълта, че най-вероятно след края на сезона Стоянов може да сложи край на професионалната си кариера. Другият вариант е да остане още година в "Лудогорец" като трети вратар.
След травмата на Илиев е ясно, че в двубоя с ЦСКА-София за Купата на България днес от 19,30 на "Българска армия" на вратата на "орлите" ще е Кахлина. Въпреки че Пламен се включи в последните тренировки преди мача, едва ли е готов за игра. Добрата новина за Дамбраускас е, че капитанът Светослав Дяков е напълно възстановен от трвамата, която го мъчеше. В последния момент ще стане ясно и дали участие в мача ще може да вземе Антон Недялков.
"Очаквам абсолютно различен мач от този, който вече играхме - заяви Дамбраускас. - Треньорът не е същият. Всички знаем какъв тип треньор е и какъв играч е бил Любослав Пенев. ЦСКА ще бъде с много по-различно лице. От собствен опит знам, че когато дойде треньор, изповядващ философия за атакуващ футбол, се вдига атмосферата, защото играчи от такова ниво винаги искат да играят атакуващо. Ние трябва да бъдем готови да посрещнем всичко, което може да ни предостави ЦСКА и да си играем нашата игра."





Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама