Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9687118 www.bgdnes.bg

"Левски" вади договори за петима

Не е ясно бъдещето на Божинов и Михайлов

Петима са футболистите с изтичащи договори, които клубът иска да задържи на всяка цена, научи "България Днес". Това са Борислав и Радослав Цоневи, Мартин Райнов, Звонимир Микулич и Андриан Краев.

Контрактите на тези играчи са до 30 юни. На "Герена" стартират ударни преговори за задържането им.

Реклама

Близнаците Цоневи със сигурност ще получат предложение за удължаване на договорите им. За това съобщи лично собственикът Наско Сираков, който е впечатлен от тях. Очаква се този път те да се обвържат със "сините" за две години. Двамата са все по-близо до завръщане в игра след тежките контузии, като Борислав вече тренира наравно с отбора.

С Райнов също ще се водят преговори за оставането му в "Левски". Халфът се представя силно след завръщането си на "Герена" и в момента дори е капитан на "сините". През миналото лято той бе в подобна ситуация, като тогава предпочете да не преподпише. След като не успя да си намери отбор в чужбина, прие поканата да се върне. Очаква се сега да се съгласи на предложението на шефовете за продължаване на контракта.

"Сините" ще направят всичко възможно да задържат и Микулич и Краев. Вратарят дойде през зимата с договор за шест месеца и се пребори за титулярното място. Ръководството ще опита бързо да реши казуса с него, защото изтичат договорите и на другите двама футболисти на този пост Николай Михайлов и Николай Кръстев. Краев започна силно със синята фланелка, но контузия го извади за дълго извън терените. Халфът вече е възстановен, а качествата му допадат на треньора Славиша Стоянович.

Все още не е ясно бъдещето на останалите играчи, чиито договори изтичат в края на сезона. Това освен Михайлов и Кръстев са Валери Божинов, Матео Стаматов, Драган Михайлович, Ребин Сулака и Стивън Петков. Последният е под наем на "Герена" от португалския "Фейренсе". Положението с Михайлов е доста сложно, след като загуби титулярното място за сметка на Микулич. Трудно би останал и през следващия сезон, ако стои на пейката. Божинов със сигурност би приел предложение за нов договор. Той вече на няколко пъти обяви, че иска да завърши кариерата си на "Герена". Няма претенции и за титулярно място, а иска да помага, когато се нуждаят от него.

Сулака успя да се утвърди бързо в "Левски" преди травмата. Той почти сигурно ще получи предложение да остане. Близки до него обаче споделят, че самият защитник не е много убеден, че иска да продължи на "Герена".

Треньорът на "Левски" Славиша Стоянович все още е в болница, където се лекува от коронавирус. Той ще остане там поне до неделя. Едва тогава ще стане ясно дали ще бъде изписан в началото на следващата седмица, или ще трябва да бъде лекуван там още известно време. Както и колко време ще е нужно да се възстановява в домашни условия. 

Реклама
Реклама
Реклама