Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9706514 www.bgdnes.bg

ДНК експертиза разплита изчезване на българче

Издирване край Ламанша

Пламен в неизвестност след смъртта на приятел

ДНК експертиза трябва да разплете мистерията с изчезването на 17-годишно българче в Англия.

Пламен Гандев изчезва в събота. След като не се прибира у дома, близките му инициират мащабно издирване. Претърсен е град Торки, където живее семейството, а и населени места в цялото графство Девън.

Пламен е висок 173 сантиметра и е с тъмна коса. Не е известно с какво е бил облечен тийнейджърът, когато е видян за последно. Мобилният му телефон бил в него. В свое изявление от полицията в Девън и Корнуол казват:

Реклама

"Полицията е загрижена за случилото се с Пламен Гандев, който е изчезнал от домашния си адрес в Торки".

Сигналът от телефона му е засечен за последно на плажа на града. След това сигналът изчезва. В понеделник във въздуха е вдигнат хеликоптер, който обхожда доста сериозен район. Започва издирване и във водите на Ламанша, най-вече в акваторията на пристанището. В крайна сметка полицията съобщава, че именно в основата на скали край кея е открито тяло. То обаче не може да бъде идентифицирано и ще се наложи да бъде правена ДНК експертиза. За момента не е ясно какво се е случило с открития труп и защо не може да бъде разпознат.

Местният новинарски сайт Devonlive пусна кратко видео от пристанището на Торки, където се събират полицаи, служители на бреговата охрана и парамедици. По информация на ченгетата по откритото тяло няма следи от насилие. Смята се, че човекът е загинал вследствие на инцидент или се е самоубил. Всичко това обаче са първоначални версии.

Бащата на Пламен продължава да смята, че синът му е жив, и иска да се направи всичко възможно за откриването на момчето. Сестрата на тийнейджъра Стела Гандева обаче сложи жалейка в профила си във Фейсбук. Тя не направи никакви пояснения, но близки и познати започнаха да изказват съболезнования.

Преди това Стела Гандева и техни близки организираха мащабно издирване на изчезналия младеж. Чрез социалните мрежи са помолени всички хора да се оглеждат за тийнейджъра, като се обръща внимание на автобусните спирки и парковете. Правено е издирване и в село Кокингтън, което е близо до Торки, също в графство Девън. Наскоро там умира много близък приятел на Пламен и хората се съмняват дали младият българин не е отишъл там заради скръбта си.

В социалните медии е разпространено трогателно съобщение от семейството на младежа:

"Пламене, моля те, ела си у дома. Всички те обичат и им липсваш. Просто искаме да се върнеш у дома и да си в безопасност. Много липсваш на малкия ти брат."

По-рано Стела Гандева описа брат си като срамежливо момче, за което не е характерно да напуска дома си, без да казва къде отива. Полицията е претърсила стаята му, но не е открила нищо подозрително, нито пък той да е взел със себе си някакви вещи освен телефон, чиято батерия вече е свършила.

Очаква се днес да има повече подробности за развръзката по случая с Пламен Гандев.

Реклама
Реклама
Реклама