Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9710144 www.bgdnes.bg

Треньорът на "Лудогорец" остава засега

Шефовете все още не са обсъждали бъдещето на Дамбраускас

Треньорът на "Лудогорец" Валдас Дамбраускас ще продължи да води тима. Той получи подкрепа от футболисти и клубното ръководство въпреки отпадането от полуфинала за Купата на България. "Орлите" бяха победени у дома с 2:1 от ЦСКА-София. Първият мач в София завърши 1:1.
Литовският специалист получи критики не само заради отпадането, но и заради представянето на отбора. Типично по български веднага тръгнаха слухове за треньорска рокада в Разград. Смяна засега не е обсъждана, разузна "България Днес" от свои източници, близки до отбора и ръководството. Футболистите останаха много доволни от работата с Дамбраускас и са изказали подкрепата си към него в съблекалнята още в деня след злополучния реванш срещу "армейците".
"Дамбраускас е добър специалист и всички искаме да работим с него. Научаваме нови неща за футбола - заяви звездата на тима Клаудиу Кешеру. - Сега просто видяхме последствията от предишните мачове. Не бяхме на ниво. Те бяха по-мотивирани и се справиха по-добре. Логично се класираха. Не съм изненадан, че загубихме този мач. Заслужаваха да са на финал."
Капитанът на "зелените" Светослав Дяков обяви, че целият отбор подкрепя Дамбраускас, който трябва да работи без притеснения. Същото е и становището на шефовете въпреки горчивия привкус от отпадането в полуфинала.


"Въпросът за преразглеждане на треньорското ръководство не седи на дневен ред. Концентрираме се върху първенството, целта е да си изчистим грешките. Не ми хареса това, че противниковият отбор бе доста по-агресивен и искаше повече победата. Свикнал съм да гледам "Лудогорец", който винаги се стреми към победата. Противникът бе по-мотивираният отбор и заслужено спечели", коментира директорът на клуба Ангел Петричев.
Превъзходството на ЦСКА бе признато и от Кирил Десподов. Острието уцели греда и пропусна чисто положение срещу бившия си отбор.
"Първият гол ни пречупи - каза една от звездите на "Лудогорец". - Не отговорихме на агресията и самочувствието на ЦСКА."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама