Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9718404 www.bgdnes.bg

Жоан Лапорта: Меси иска да остане!

Той отново е ефективен и доказва, че е най-добрият, хвали го треньорът Куман

Лионел Меси иска да остане в "Барселона"! Това е голямата новина след спечелената от тима Купа на краля.

Реклама

Каталунците разбиха "Атлетик" (Билбао) с 4:0 на финала, игран на стадион "Ла Картуха" в Севиля. Аржентинецът заби две от попаденията и бе избран за най-полезен играч, другите голове бяха дело на Антоан Гризман и Френки Де Йонг. "Барса" триумфира в турнира за рекорден 31-ви път, докато за баските това е шесто поредно поражение в директен спор за купата. Новият президент на "Барселона" Жоан Лапорта не скри емоциите си след спечелването на трофея.

"Това беше отличен финал срещу силен съперник. Играчите имаха нужда от това. Надявам се, че това ще бъде първият от многото трофеи, които ще спечелим заедно. Лео е номер 1 в света, той е свързан дълбоко с "Барселона". Убеден съм, че иска да остане и ние като ръководство ще направим всичко по силите си това да се случи. Видяхме, че той има зад гърба си великолепен отбор, който го подкрепя", отсече Лапорта. Треньорът на каталунския тим Роналд Куман също обяви пълна подкрепа към суперзвездата си и изрази желание да го има в състава и занапред.

"Меси в продължение на много години вече показва и доказва, че е най-добрият играч в света. Той отново е много ефективен. Трябва да се обърне внимание и на представянето на Френки Де Йонг и останалите, тъй като всички играха на изключително ниво и заслужиха този трофей. Надявам се, че това не е бил последният мач за Меси в Купата на Испания. Искаме да остане с нас", каза Куман.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама