Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9718650 www.bgdnes.bg

Ангел Станков: Божинов и Михайлов имат място в "Левски"

Те могат да помагат с опит и да бъдат пример за младите, казва големият Геле

"Валери Божинов и Николай Михайлов имат място в "Левски" и с опита си могат да бъдат пример за младите футболисти." Това заяви пред "България Днес" легендата на "сините" Ангел Станков за бъдещето на двамата футболисти с изтичащи договори. Големият Геле, който е шампион и носител на Купата на страната с "Левски" през 1979 г., и до днес е един от най-уважаваните футболни специалисти в България.

Реклама

Очаква се ръководството на клуба от стадион "Георги Аспарухов" да обсъди ситуацията с Божинов и Михайлов през следващия месец. И нападателят Божигол, и вратарят едва ли ще откажат оферта за нов контракт. Особено в края на един сезон, в който целта пред "сините" не бе както обикновено - титла и купа, а оцеляването на клуба. "Присъствието на Божинов и Михайлов в съблекалнята е полезно за отбора - категоричен е Геле Станков. - В тяхно лице треньорът Славиша Стоянович има два солидни стълба, около които другите момчета могат да развият своите качества. Валери и Ники са играли в големи първенства, срещали са се на терена с най-големите световни звезди. Това е нещо, което би могло да бъде използвано от Славиша и да му помогне да накара и другите момчета да вярват повече в себе си. Божинов и Михайлов са нашите най-разпознаваеми играчи."

За "сините" предстоят трудни мачове в първенството, но Тома Даске, един от легионерите на "Герена", говори с оптимизъм за тези двубои и за бъдещето си в България.

"Левски е голям отбор и не съжалявам за избора си - казва Даске пред медиите във Франция. - Пристигнах в България в момент, в който първенствата бяха спрели. "Левски" и ЦСКА са двата най-големи отбора в страната, с огромна история както в шампионата, така и в Европа. "Лудогорец" също е голям отбор. Заради коронавируса все още не съм успял да разбера и усетя атмосферата, когато по трибуните има публика. Гледал съм клипове с привържениците и те са наистина впечатляващи. Нямам страх от предстоящите мачове и дербито с ЦСКА. Трябва да бъдем спокойни и да играем. Както може да загубим, така и да спечелим. След това има плейофи и те са последен шанс да се борим за място в Европа. Моята мечта като футболист е да играя в Шампионската лига."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама