Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9719010 www.bgdnes.bg

Децата на политици превземат сцената

Наследници на елита масово атакуват театъра

Дъщерята на Радев влиза в роли, кметска щерка сменя Поли Генова в мюзикъл

Надя Панкова

Българските политици масово останаха с пръст в уста, след като предначертаните планове за наследниците им за бъдеще в политиката и висшите държавни постове се провалиха с гръм и трясък. Масово децата на висшия елит в държавата предпочитат, вместо да коват закони, да влизат в роли, установи проверка на "България Днес". В музикалното и театралното поприще се подвизава дори "първата дъщеря" Дарина Радева, въпреки че баща й Румен Радев е начело на държавата.

Дарина е само едно от децата на властта, което не иска и да чуе за политика, а вместо това се записа да учи в НАТФИЗ актьорско майсторство, след като години наред участва в пиеси в трупата на училището си "Ле Страпонтен", която я изстрелва към театралното висше училище с голям успех. 

Реклама

За ужас дори на почетния председател на ДПС Ахмед Доган дъщеря му Демет не иска и да чуе за партийни събрания. Въпреки че Сокола водеше още като момиченце Демет на партийни събрания, днес красивата дъщеря на Доган се е посветила също на изкуството.

Но на това да разкрасява хората и работи успешно като гримьор, а преди това учеше журналистика в Софийския университет. Като гримьор обаче Демет се реализира повече от успешно, а мълвата носи, че една от клиентките й е звездата Михаела Маринова. Майсторка на четката и фон дьо тена, Демет не искала и да чува за бъдеще като политик. Красавицата развива професията си и в социалните мрежи, където в профила си в Тик-ток показва на последователите си методи за гримиране. С изкуство се занимават и другите деца от елита на ДПС, но за разлика от Демет са избрали музиката и театъра. Дъщерите на лидера Мустафа Карадайъ - Айсел и Джейлан, са далеч от политиката и предпочитат да записват музика и да играят на сцената.

По-голямата Айсел вече има няколко авторски парчета и дори е пяла в рок група, а през останалото време преподава на малчугани в началното училище. Сестра й Джейлан пък още на 6 годинки за пръв път стъпва на театралната сцена, а след това прави фурор след фурор в постановки като "Сън в лятна нощ" и "Къде е завещанието" по Агата Кристи, които я пращат на сцената на театър "Възраждане". Сестра й пък освен педагог, певица и учител дори се занимава за известно време и с режисура. Айсел за пръв път опитва режисура в "Дегустаторът" по Роалд Дал.

На десет годинки и вече с участие на сцената на Музикалния театър. С това може да се похвали дъщерята на бившия кмет на столичния район "Красно село" Пламен Църноречки, Петра. Още на 5-годишна възраст приета в детската трупа "Бон-бон", през 2017 година тя внезапно разбира, че получава ролята на звездата Поли Генова в мюзикъла "Грозното патенце" и дори трябвало да облече костюма, шит за звездата. Когато в "Бон-бон" получили покана за кастинг, Петра нямала представа за коя роля се явява. Междувременно Поли Генова се оттеглила от хитовия мюзикъл поради претоварената си програма и участия. Вече на сцената, Петра разбира, че ще трябва да замести не кого да е, а Генова - един от нейните идоли и пример за подражание. Костюмът на Поли в главната роля на патенцето, което се превръща в красив лебед, е прекроен, за да стане специално за кметската щерка. Не само голямата дъщеря на бившия кмет от ГЕРБ е с арт насоченост. Едва на 11 години сестра й Елена Църноречка е дала гласа си за ролята на Мили в хитовия филм "Дъмбо", разказват за успеха на "малката сестра" от "Бон-бон".

Политиката и дипломацията, казват, са изкуство, а децата на първите във властта предпочитат да играят за зрителите и аплодисментите, а не да влизат в роли, за да примамват избиратели до урните.

Реклама
Реклама
Реклама