Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9728687 www.bgdnes.bg

Би Ти Ви маха Любен Дилов от журито на "България търси талант"

Любен Дилов няма да е част от журито на "България търси талант" от 9 май. Би Ти Ви прекратява договора му заради политическите му ангажименти, научи "24 часа". Дилов е депутат от ГЕРБ в 45-ото Народно събрание, а преди ден бе предложен и за министър на туризма в евентуален кабинет.

Той слиза от екрана на 9 май, когато започват живите концерти на шоуто. Изданията, които ще се излъчват дотогава с неговото участие, са записани преди време.

Реклама

"Любен Дилов няма да бъде част от журито на шоуто "България търси талант" по време на предстоящите живи концерти. Би Ти Ви взе решението с оглед на политическата обстановка в страната и възможните партийни ангажименти на г-н Дилов в периода. Скоро ще обявим кой ще го замести", потвърдиха от телевизията.

В момента в журито на шоуто освен Дилов са Екатерина Евро, Ицо Хазарта и Славена Вътова.

Впрочем участието на Дилов там е проблематично от самото начало на този сезон заради партийната му ангажираност. Първите издания на предаването съвпаднаха със старта на предизборната кампания, поради което отново възникнаха въпроси редно ли е той да е на екрана на една от най-гледаните тв програми, след като ще участва на изборите.

Тогава "Би Ти Ви Медия груп" излезе с позиция, че не одобрява политическата ангажираност на лицата на развлекателните програми по време на тяхната изява в ефира на телевизията, но не е в позиция да ограничава конституционното право за участие в демократични политически процеси. Телевизията обяви още, че ще вземе всички мерки, за да гарантира, че "България търси талант" няма да съдържа политическа подкрепа или послания. "Трябва да се има предвид и че епизодите с участието на г-н Дилов, които ще бъдат излъчени по време на предизборната кампания, са записани много преди да стане ясно неговото участие в предизборната кампания", заявиха още от телевизията тогава.

Ситуацията в момента със записаните епизоди е същата, но в предаванията на живо Дилов вече няма да участва.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама