Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9731457 www.bgdnes.bg

Киров носи сребро за България

Мирослав Киров спечели първия медал за България на европейското първенство по борба във Варшава, но остана втори в категория до 74 кг. За последно той бе на почетната стълбичка на шампионата на Стария континент през 2014, когато взе бронзов медал.

Киров отстъпи с 0:10 и техническо превъзходство срещу Тамураз Салказанов (Словакия). Преди това българският национал при 74-килограмовите победи Малик Амине (Сан Марино) с 5:1, Мичъл Файнсилвър (Израел) с 8:3 и Валентин Борзин (Молдова) с 5:0. Георги Вангелов, който спечели олимпийска квота в категория до 57 кг и я смени с 61 за еврофиналите, пък загуби мача си за 3/5 място. Той отстъпи с 2:4 на Едуард Григорев (Полша) и така националите за мъже свободен стил приключиха участието си с едно сребро, спечелено от Киров.

Въпреки загубата на финала във Варшава Мирослав Киров затвърди добрата си форма от началото на годината. Той спечели държавния шампионат по свободна борба в зала "София" през януари. На финала в столицата Киров се наложи над Михаил Георгиев с 3:1. Двубоят между тях беше особено интригуващ, защото двамата са призьори от европейски първенства, а до мача за титлата бяха стигнали, без да дадат точка на съперниците си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама