Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9731483 www.bgdnes.bg

Архитектът на Суперлигата Флорентино Перес: Убиха ни с ужасна агресия!

Клубовете ще загубят над 2 млрд. евро заради провала на Суперлигата. Това обяви архитектът на проекта Флорентино Перес в първото си изявление след краха на турнира на богатите. Президентът на "Реал" (Мадрид) продължава да вярва в реализирането на Суперлигата и не се отказва от идеята.

Според Перес интересът към Шампионската лига намалява и спасението на футбола се крие именно в проекта, основан от 12 от най-богатите клубове в Европа. Срещу Суперлигата се обявиха феновете на почти всички замесени отбори, но за Флорентино нейният провал ще бъде "грях",

Реклама

"Убиха ни с ужасна агресия - каза Перес. - Като че ли само чакаха да ни се нахвърлят. Ще видим какво ще стане, когато се сблъскат с реалността. Клубовете ще загубят над 2 милиарда. Телевизиите са тези, които определят публиката. Не става дума за капризи. Промените трябва да се случат сега. Не може да чакаме три години. Парите идват, когато има хубави мачове, когато има интересно състезание. Трябват ни сблъсъци като Федерер - Надал, за да привлечем вниманието на феновете. Мачове на най-високо ниво, без да изключваме никой. Играчите заслужават заплатите си на терена. Те са хората с най-много последователи в социалните мрежи. В същото време има двубои, които никой не гледа. Ние станахме обект на манипулативна кампания, която твърди, че искаме да унищожим футбола. А всъщност става дума, че има хора с привилегии, които не искат да ги загубят. Не бях виждал подобна агресия от страна на президента на УЕФА. Всичко е организирано, личи си. Използват се заплахи и обиди, все едно сме убили някого. Но футболът трябва да бъде спасен. Намираме се в сложна ситуация."

Според президента на "Реал" проектът е в пауза и реално никой от клубовете не го е напуснал. За да стане това, всеки отбор трябва да заплати наказателна такса според подписания общ договор.

"Ювентус" и "Милан" не са напуснали - казва Перес. - "Барса" все още мисли. Може би можем да променим малко формата - да влязат отборите от топ 4 на Англия, от топ 4 на Испания и т.н. Най-важното е големите отбори да играят помежду си, така че децата да гледат футбол. Клубовете, които основахме този проект, все още вярваме в него. Той не е мъртъв. Ще продължим да работим. Все още никой не е платил наказателната такса за напускане. Почти всички продължаваме да бъдем част от това. Те все още не са напуснали. Всички 12 клуба, които основахме Суперлигата, сме подписали един и същи договор."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама