Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9758054 www.bgdnes.bg

Върнато дело вади Богьовеца от килията

Ивайло Симеонов-Богьовеца излиза на свобода, след като Темида връща за доразследване дело за грабеж срещу него и съучастниците му Митко Бомбата и Красимир Стършела.

Симеонов оглавява престъпната групичка. Те получават информация за братя от Костинброд, продали наскоро имот. Бандитите влизат в къщата в търсене на парите и пребиват жестоко двамата братя. Богьовеца вади нож и започва да реже пръста на единия, за да му каже къде са пачките. Това не става и бандитите си тръгват с плячка от едва 300 лева и 3 телефона. Залавят ги и от тогава са в ареста.

Реклама

Сега оправданият за куршумите по Киро Японеца и верен авер на Йоско Костинбродски - Ивайло Симеонов-Богьовеца, помирисва отново свободата. Това става, след като Темида връща делото за нападението на двама братя в дома им. В него обвиняеми освен Богьовеца са и Красимир Иванов-Стършела и Димитър Михайлов-Бомбата. След като магистратите връщат делото, потвърждават оставането им в ареста. Преди седмица прокуратурата ги освобождава, тъй като за висящи разследвания максималният срок е осем месеца.

Най-известен от тримата кримитипове е Богьовеца. Той попада в средите на ъндърграунда в края на 90-те години. Известен е с приятелството си с гангстера Йоско Костинбродски. Двамата са съдени като членове на организация за убийства, но впоследствие оправдани.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама