Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9773816 www.bgdnes.bg

Предателства и болести прекършват Ваня Костова

Милата ми майчица, още не мога да повярвам! - плаче синът й Боян Михайлов

Преодолян рак, диабет и проблеми с гръбнака мъчеха приживе певицата

"Милата ми майчица, още не мога да повярвам. Болката е огромна, душата ми плаче."
С тези думи синът на легендата на "Тоника" Ваня Костова - Боян Михайлов, изплака мъката си от загубата на най-популярнатата ни естрадна звезда. Навръх Гергьовден голямата певица напусна този свят след усложнения от прекарани предишни заболявания. Костова страдаше от диабет, проблеми с гръбнака и паникатаки, свързани с ковид инфекцията. Най-вероятната причина за смъртта на певицата е инфаркт.


"България Днес" се свърза с Ваня малко преди да навърши 64 години и тя бе в болница, след ужасни болки в гърба. Ангелогласната певица седя в неврологията повече от седмица, а след това продължи с домашно лечение. "Имам две дискови хернии и много вегетативни промени по гръбнака. От 40 години страдам от това, но все още не мога да се реша на операция, страхувам се. Освен това имам и диабет", сподели ни легендарната изпълнителка от "Тоника СВ". И допълни, че в последните месеци е контактувала с доктори повече от всеки друг път в живота си.
"Душата ми е хиперчувствителна и това се отразява на тялото ми. Много са ме наранявали в живота, най-силно обаче беше Ева, когато отне името на "Тоника", като добави "Домини". Защо беше този пореден жесток удар към колегите? Нали тя си имаше "Домино"? Тази жена успява  всички да наранява - ето мен например, не ме допусна и до погребението на Гого. Понякога наистина не си обяснявам защо хората реагират така", каза тъжно Костова преди време пред "България Днес". Малко след тези нейни думи двете с Ева се видяха в риалити шоуто "Биг брадър", където най-накрая успяха да си простят миналото и дори се събраха на концерт на "Тоника".

Реклама


"Сънувах това наше събиране. Как се смея на смешките на Драго, как пее "Жълтоклюно патенце", как се засилва и прави високо във въздуха еленов скок, сънувам Милица усмихната как ме целува по бузата, Ралица, стройна и хубава, в рокля на рози и волани, Тео с къдрава коса до раменете. А Диомов с един ролков магнетофон да върти ролката на ръка с един пръст, за да не спре плейбекът, как угасва токът в някаква зала, а ние продължаваме "За старата любов!" на тъмно без акомпанимент, без микрофони, акапела, и по подобен начин се събрахме", припомни си Ваня в един от разговорите ни.
"Ако трябва да степенувам болките в живота си, страдала съм много и за загубата на майка ми. Понеже израснах само с нея, не исках моят син да научава, когато баща му го изостави. Казах му го чак като стана 7-и клас", тъжна бе певицата.


Тя бе изключително привързана към сина си - Боян Михайлов. "Добре че беше той, когато преодолях и рака. Тогава не ми се живееше, но заради него се стегнах. А той все пак е доктор и веднага мина към решение на проблема. Оперирах си гърдата и слава на Бога, всичко мина успешно", припомни си изпълнителката и момента през 2009 г., когато преодолява коварната болест.
Костова беше категорична, че ако не е бил синът й, може би е нямало да е жива, тъй като много я е страх от операции.
"Толкова си обичам момчето, че ме извисява до небесата дори най-скромният му успех и най-мъничката му победа", казваше за певческите победи на Боян певицата. Тя трудно преодоля и загубата на сина си в шоуто "Гласът на България", когато лично Кирил Маричков отстранява от участие Михайлов.


"Заболя ме много", изплака тогава Ваня.
Таткото на гласовития Боян е Любен Михайлов, музикант, който живее в Норвегия с новото си семейство. Има дъщеря от първия си брак. Когато се запознали с Ваня, той бил диригент на оркестъра в Бургас. "Оженихме се. Боян се появи на бял свят, но Любен получи примамливо предложение за Норвегия. Аз вече бях вокалистка на "Тоника". И така нито аз напуснах групата, нито той остана при семейството си и се разделихме", не без съжаление сподели Костова по-късно. В момента и той, и близките му опитват да се върнат в столицата за поклонението на певицата.
Най-голямата радост на певицата бе внучката й Ванеса, кръстена на нея. Момиченцето всяка свободна минута изкарвало в компанията на баба си.


Обичаната ни поп звезда е от Димитровград. Завършва английска гимназия в Бургас, а по-късно и консерваторията в класа на доц. Георги Кордов. На конкурс към Ансамбъла на ГУСВ за вокалисти на новосформираната вокална група "Тоника СВ" я избират заедно с Милица Божинова, Ралица Ангелова, Драгомир Димитров и Теодор Шишманов. Сформират "Тоника СВ". През годините групата прави хит след хит.
Поклон пред паметта на Ваня Костова! Редакцията изказва съболезнования на близките й.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама