Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9780858 www.bgdnes.bg

Баскетболната легенда Георги Младенов: При пети мач "Балкан" ще има предимство

"Балкан" (Ботевград) ще има предимство над "Левски Лукойл", ако се стигне до пети мач в полуфиналния плейоф от мъжкото баскетболно първенство, смята легендата Георги Младенов. "Сините" пропуснаха да приключат серията в неделя вечерта. Те водеха с 2:0, но в третата среща ботевградчани спечелиха у дома със 100:81.

"Балкан" имаше преднина почти през цялата среща, но в началото на второто полувреме техният треньор Йовица Арсич беше изгонен, а най-добрият на игрището Крис Минков се контузи.

Реклама

"Бях почти сигурен, че "Левски" ще спечелят след излизането на Арсич и при изравняване на резултата, но не успяха - коментира Георги Младенов. - Отстраняването на треньора им изигра лоша шега. Отпуснаха се и си казаха, че ще се справят. Но "Балкан" се мобилизираха. Стиснаха зъби и направиха много добър мач."

Четвъртата битка е днес в Ботевград. "Макс спорт 2" ще излъчва сблъсъка от 19 ч.

"Няма да е лесно на "Левски". Тити Папазов трябва да е наясно, че колкото повече техните съперници се връщат в играта, толкова по-тежко ще става - уточни Младенов, който е селекционер на младежкия национален отбор. - Ясно е, че "Балкан" искат да стигнат до пети мач в София. Ако се отиде до такъв развой, няма да има домакинско предимство, защото се играе без публика. Ако си водил с 2:0 и отидеш на пети мач, тогава ръчичките започват да стават по-къси. Тогава предимството ще е за "Балкан"."

Според Младенов ключови фактори в четвъртия мач ще бъдат психологията и характерът на играчите.

"Ще е важна настройката преди самата среща. Ще видим надиграване на треньорите. "Левски" подцениха, защото мислеха, че при 2:0 "Балкан" ще се предаде. Дано контузията на Крис Минков да е лека, защото той е един от важните играчи в пъзела на Арсич. Двата тима разполагат с всичко, за да стане голямо дерби на ниво."

В другия полуфинален плейоф "Рилски спортист" гостува снощи на "Академик" (Пд). Тимът от Самоков водеше с 2:0.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама