Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9785126 www.bgdnes.bg

Мишо Белчев с почетен "Икар": Изкарах COVID-19, връщам се на сцената!

 На 20 май правя концерт и нямам търпение, казва големият поет

Почетен "Икар" за цялостен принос в областта на музиката е поредното голямо отличие за известния поет, композитор и певец Михаил Белчев.

След тежката година на изолация, раздяла с публиката и среща с коварния COVID-19 Белчев приема с радост и благодарност наградата. Като типичен представител на зодия Лъв, той се радва на всяко признание, което получава. Те са доказателство, че годините неуморен труд са високо оценени, а творчеството му оставя значима следа в българското музикално изкуство.

Реклама

Въпреки изолацията и спазването на мерките коронавирусът не подминава Мишо Белчев и семейството му и през ноември месец се сблъскват с болестта.

"Изкарах заразата, вече съм добре. Не съм се ваксинирал още, защото имам все още антитела и не бива сега да го правя, но ще го обмисля, когато му дойде времето" - разказва пред вестника поетът, който силно се надява бъдещето да пази по-добри дни за страната ни.

Голямата сцена е като втори дом за Михаил Белчев вече десетилетия наред и съвсем скоро той отново ще успее да стъпи на нея след дълго отсъствие. На 20 март в Зала 1 на НДК ще се проведе концертът "Третият лъч". Спектакълът се наложи да бъде отменен миналата година, но най-сетне редица звезди ще зарадват зажаднялата за хубава българска музика публика. Сред тях са дует "Ритон", Веселин Маринов, Орлин Горанов, Тони Димитрова, Деси Добрева и много други.

"Очаквам с голямо нетърпение и вълнение вечерта на концерта. Изпитвам лека тревога, тъй като все още билетите се разпродават трудно. Дано се съберат хората, да не се страхуват, да се отпуснат. Да покажем, че все още можем да живеем нормално, а ние – изпълнителите, да си вършим работата" - споделя още Белчев.

След "Третият лъч" изпълнителят и създател на едни от най-красивите български песни започва подготовката и за следващия си голям концерт по повод 75 - годишнината му. Той е заплануван на осми ноември и Белчев се надява ситуацията в страната да позволи да зарадва многобройната си публика. Пожелаваме му го!

Реклама
Реклама
Реклама