Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9785151 www.bgdnes.bg

Славчо Пеев за Ваня Костова: Тя беше извънземна!

Стотици си взеха последно сбогом с ангелогласната певица

С аплодисменти изпратиха Ваня Костова в последния й път.

Близки, приятели и колеги си взеха сбогом с певицата в столичния храм "Св. Седмочисленици". Първа дойде Милица Божинова, дългогодишна колежка на Ваня. "Тоника СВ" се събраха на площада пред църквата, за да изпратят певицата с ангелски глас. Милица призна, че приживе е успяла да изглади отношенията и несъгласията, които е имала с Ваня. Ралица Ангелова и Теодор Шишманов също поднесоха съболезнованията си на семейството на Костова.

"Моите спомени са много шарени, изтрихме всички недоразумения, не мога да приема факта, че я няма", сподели пред "България Днес" Милица.

Реклама

Синът на Ваня Костова – Боян, приемаше съболезнованията на стотиците хора стекли се да почетат майка му. Сред тях беше президентът Петър Стоянов, който сподели мили спомени за Ваня Костова. Цветя поднесе и кметът на Бургас Димитър Николов.

За морския град Ваня Костова остава специална. Макар да е родена в Димитровград, именно в Бургас Стефан Диомов я открива, от там започва и музикалната й кариера.

"Тя беше истинска певица. За мен беше удоволствие да й дам най-хубавите си песни, за да ги изпее, защото тя ги изпълняваше прекрасно", казва Диомов.

Славчо Пеев призна пред "България Днес", че смята Ваня Костова за небесно същество.

"Тя беше извънземна, не беше за земята, беше небесно същество, много бързо си отиде. Ваня знаеше как да владее залата", споделя през сълзи 82-годишният артист.

Сред популярните личности, които аплодираха Ваня Костова в последния й път, бяха Богдана Карадочева, Стефан Димитров, Орлин Горанов, Росица Кирилова, Хайгашод Агасян. Къци дойде на колело, за да се сбогува с Костова. Веселин Маринов и Силвия Кацарова също почетоха паметта на ангелогласната певица в храма.

Реклама
Реклама
Реклама