Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9790371 www.bgdnes.bg

Дениза,задържана за клане на майка си, ражда зад решетките

Бременната е настанена в затворническа болница

Трупът на 52-годишната Петя е открит с отрязани ръце и стъпала в с. Касанково

В затворническата болница в Ловеч ще ражда 31-годишната Дениза Бояджиева, която е задържана за убийството и разфасоването на нейната майка в димитровградското с. Касанково. Очаква се бебето да се появи на бял свят в близките дни.

Реклама

"Откакто Дениза е заченала, не е ходила на лекар. След преглед на задържаната гинеколози установиха, че терминът й е на 20 май", разкриват запознати пред сайта Марица.

Веднага след като Окръжният съд в Хасково наложи най-тежката мярка за неотклонение на Дениза, обвиняемата бе пратена в болницата към затвора в Ловеч. Освен грижите по бременността й, там на Бояджиева ще бъде направена и задълбочена психиатрична експертиза.

След като Дениза роди бебето си, за съдбата му има два варианта. То или ще бъде предадено за отглеждане на роднини, или ще отиде в приемно семейство. Коя от двете възможности ще бъде избрана, ще решат социалните служби. Дениза има и друго дете, което е на 7 г. и живее с баща си в селото.

Според разследващите Дениза разчленила 52-годишната си майка Петя Бояджиева в двора на къщата им в Касанково след скандал между двете жени на 12 април. След ареста 31-годишната Дениза направила самопризнания. При огледа на местопрестъплението е установено, че тя се е опитвала да заличи следите от ужасяващото престъпление, като почиствала мястото. За ДНК анализи са пратени няколко брадви и много ножове, иззети при огледа в Касанково. Намерен е и несесер с хирургически инструменти.

Събраните от криминалисти данни сочат, че 20 дни преди да убие майка си, бременната Дениза била изписана от психиатрията в хасковския квартал "Болярово" с общо формулирана диагноза "психично заболяване". Тези проблеми имала от малка. Веднъж дори при обостряне на състоянието й, си отрязала парчета от пръсти на ръката и крака.

Съседи на задържаната разказали пред ченгетата, че Дениза се държала агресивно и с близките си. Майка й Петя работела като социален асистент на възрастни хора в Австрия. Един месец била в чужбина, през следващия се прибирала в България. При поредното си завръщане в родината отишла да види бременната си дъщеря. Двете се скарали и Дениза изпаднала в ярост. Убила майка си с няколко удара с тъп предмет, вероятно с обратната страна откъм острието на брадва. След това продължила да кълца жертвата с острието на сечивото. Отсякла крайниците на жертвата, а накълцания труп завила в килим. Отгоре хвърлила брезентово платнище и затрупала с автомобилни гуми. Другата дъщеря на Петя се натъкнала на смразяващата гледка с отрязаните части от тялото на майка си, когато отишла да я търси, защото тя не отговаряла на телефона си.

Потвърждение за странното поведение на арестуваната имало и по време на делото за определяне на мярката й за неотклонение в окръжния съд на Хасково. Пред магистратите тя дала неадекватни обяснения, но едно от изявленията й втрещило присъстващите. Бременната арестантка заявила, че държи да присъства и участва заедно със съдебния лекар Христо Еленски при аутопсията на майчиния й труп.

Реклама
Реклама
Реклама