Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9791618 www.bgdnes.bg

Поп звездата Поли Генова: Инатът стои зад успеха ми

Скандали и пошлост не са ми присъщи 

Коя е тя

Поли Генова е сред най-известните поп изпълнителки у нас. Музикалната й кариера започва, когато е едва 4-годишна. През 1995 г. става член на току-що сформираната детска вокална група "Бон-бон". В продължение на шест години е водеща на детското шоу. От 30 години насам животът й е обвързан с музика и е на сцена, а на 30 юли в Античния театър в Пловдив ще отпразнува юбилея с голям концерт спектакъл. Два пъти е представяла България на песенния конкурс "Евровизия", била е жури, ментор и участник в няколко музикални формата. В момента е сред участниците в шоуто "Като две капки вода". Щастливо обвързана е, а от две години Поли е майка на малкия Даниел.

- Поли, как върви подготовката по първия ви голям самостоятелен концерт?

- Много се вълнувам. Подготовката върви трескаво, екипът ми работи много усилено. Това е моя мечта, която се сбъдва, след като е била толкова желана през годините. Гледайки големите артисти не само у нас, но и по света, винаги съм искала да притежавам голям репертоар, който да представя пред публиката като един цялостен мащабен проект. Тази пролет правя 30 години на сцената и това, което се случва, този концерт, е абсолютно чудо, имайки предвид условията, в които живеем и работим в момента. Избрах сцената на Античния театър в Пловдив, защото е различна, магична, носеща специална атмосфера.

Реклама

- Какви изненади готвите за почитателите си?

- Тепърва ще разкриваме информация за специалните ми гости, ще има много такива. Ще присъстват и колеги от чужбина. Ще чуем концертни версии на познатите песни, направени от музикалния ни директор Борислав Бояджиев-Борче. Ще бъде истински бляскав спектакъл!

- След изминалата тежка година как се решихте да организирате толкова голям концерт?

- Истината е, че годината бе трудна, но парадоксално е, че за мен бе една от най-успешните в кариерата ми. Покорявам върхове, които винаги съм се надявала, че мога да достигна. На мен и екипа ми не ни липсва смелост. Вярвам, че за да постигне човек големи неща, трябва да излезе от зоната си на комфорт и да рискува. Най-хубавото тепърва ни предстои!

- Тридесет години на сцена звучат странно, имайки предвид колко сте млада.

- Дори за самата мен звучи странно. Благодарна съм на всички хора, били до мен, поели ме още от 4-годишна възраст, като Виктория Михайлова - дамата, която ме откри преди години и посъветва родителите ми да бъда подготвена професионално. След това съм имала големия шанс да работя с най-добрите артисти в България и да бъда обучавана от най-добрите педагози. Благодарна съм на всеки, от когото съм имала възможността да се уча.

- Освен талант и много труд къде другаде е тайната за успеха ви?

- Зад успеха ми стои сериозен инат. Притежавам силна интуиция и когато вътрешният ми глас ми подскаже, че не трябва да се страхувам, тогава огромната ми енергия ми помага да вървя напред. Препятствията дотук са ме направили по-силна и са ме научили на много.

Реклама

- Тази енергия ли ви помага най-много с предизвикателствата в "Като две капки вода"?

- Всичко, през което съм преминала, ме е подготвило за подобен тип предизвикателства. За да може един артист да излезе от своята собствена кожа и да влезе в чужда, се изисква много работа и себеотричане - да оставиш настрани егото си и да скочиш в обувките на някой друг. Това те учи и на нови неща.

- Виждате ли се като победител в шоуто?

- Не работя на всяка цена. За мен е важно да съм доволна от резултатите и да се чувствам добре, да се гордея с постиженията си. Къде и как ще съм в класациите, не е от такова значение.

- Как успяхте да не се подведете по модата на скандала, която забелязваме в музикалните проекти в последните години?

- Всичко започва в първите седем години и възпитанието и средата, в които едно дете расте, са много важни. Цялото ми детство е свързано с музика, с изкуство, не съм имала време дори за неща, които да сменят посоката ми. Педагозите, с които съм работила, никога не са позволявали да минаваме границите на доброто възпитание, на добрия вкус. Доброто възпитание дължа и на моето семейство. Така вървя в творческа посока, по чийто път не присъстват скандали и пошлост. Знам, че няма нищо по-важно от това да съм вярна на себе си.

- Успява ли българската музика да следва световните тенденции?

- Тенденциите в световен план в музикалната индустрия се променят много бързо през последните десет години. В България е малко по-различна ситуацията, имаме малко по-различна култура, по-различен манталитет и много влияния. За мене е важно да оставяме качествени продукти след себе си и да не забравяме, че възпитаваме с изкуството си.

- Някога мислили ли сте да се развивате извън България?

- Живеем в глобален свят и изкуството на човек бързо може да достигне до другия край на света. Аз примерно имам почитатели в Австралия, които поддържат връзка с мен. Няма правило, че ако се развиваш в една държава, може да си успешен само в нея, само на местно ниво. Вече е по-лесно да излезеш от пределите на родината, но е и въпрос на шанс. Аз оставам отворена към всякакви предложения и различно развитие и силно вярвам, че е време да има успял български артист, който да може да прокара пътеката за следващите поколения.

- Вие сте сред най-известните български представители на "Евровизия"? Имаме ли шансове да спечелим тази година състезанието?

- Виктория има всички шансове да покори върховете. Дано един ден сме домакини на един голям финал.

- Как съчетавате всички ангажименти между работата и семейството?

- Най-труден ми е балансът между професионалните ангажименти и отговорностите вкъщи и най-вече тези към сина ми Даниел. Понякога се ядосвам, че не успявам да прекарам повече време с него. Опитвам да намеря все още златната среда. Благодарна съм на изключителния си партньор Джоузеф, който е прекрасен баща, и на семейството ми, без които нямаше да се справям.

- Доколко ви промени майчинството? Строг родител ли сте?

- Променям се всеки ден, откакто детето е в живота ми. Учи ме на търпение, което по принцип не притежавам много, да бъда отговорна и жертвоготовна. Качества, които с времето всеки родител придобива. По принцип съм малко по-строга, когато става въпрос за нещо, което е важно. В същото време се опитвам той да ме чувства като приятел. Балансирам.

- Планирате ли още деца с половинката си?

- Бихме се радвали. Обсъждали сме го. Като само дете винаги съм искала да имам брат или сестра и съм мечтала някой ден детето ми да не е само. Времето ще покаже.

- Наред с подготовката за големия концерт по какво друго ново работите?

- Новият ми сингъл е готов, съвсем скоро предстои да снимаме видео към него. Ще излезе преди концерта, а на самия спектакъл освен познатите на всички песни ще представя и нечувани досега.

Реклама
Реклама
Реклама