Поп звездата Поли Генова: Инатът стои зад успеха ми

Приятел
Автор: Ина ХАНДЖИЙСКА

Поп звездата Поли Генова: Инатът стои зад успеха ми

Скандали и пошлост не са ми присъщи 

Коя е тя

Поли Генова е сред най-известните поп изпълнителки у нас. Музикалната й кариера започва, когато е едва 4-годишна. През 1995 г. става член на току-що сформираната детска вокална група "Бон-бон". В продължение на шест години е водеща на детското шоу. От 30 години насам животът й е обвързан с музика и е на сцена, а на 30 юли в Античния театър в Пловдив ще отпразнува юбилея с голям концерт спектакъл. Два пъти е представяла България на песенния конкурс "Евровизия", била е жури, ментор и участник в няколко музикални формата. В момента е сред участниците в шоуто "Като две капки вода". Щастливо обвързана е, а от две години Поли е майка на малкия Даниел.

- Поли, как върви подготовката по първия ви голям самостоятелен концерт?

- Много се вълнувам. Подготовката върви трескаво, екипът ми работи много усилено. Това е моя мечта, която се сбъдва, след като е била толкова желана през годините. Гледайки големите артисти не само у нас, но и по света, винаги съм искала да притежавам голям репертоар, който да представя пред публиката като един цялостен мащабен проект. Тази пролет правя 30 години на сцената и това, което се случва, този концерт, е абсолютно чудо, имайки предвид условията, в които живеем и работим в момента. Избрах сцената на Античния театър в Пловдив, защото е различна, магична, носеща специална атмосфера.

- Какви изненади готвите за почитателите си?

- Тепърва ще разкриваме информация за специалните ми гости, ще има много такива. Ще присъстват и колеги от чужбина. Ще чуем концертни версии на познатите песни, направени от музикалния ни директор Борислав Бояджиев-Борче. Ще бъде истински бляскав спектакъл!

- След изминалата тежка година как се решихте да организирате толкова голям концерт?

- Истината е, че годината бе трудна, но парадоксално е, че за мен бе една от най-успешните в кариерата ми. Покорявам върхове, които винаги съм се надявала, че мога да достигна. На мен и екипа ми не ни липсва смелост. Вярвам, че за да постигне човек големи неща, трябва да излезе от зоната си на комфорт и да рискува. Най-хубавото тепърва ни предстои!

- Тридесет години на сцена звучат странно, имайки предвид колко сте млада.

- Дори за самата мен звучи странно. Благодарна съм на всички хора, били до мен, поели ме още от 4-годишна възраст, като Виктория Михайлова - дамата, която ме откри преди години и посъветва родителите ми да бъда подготвена професионално. След това съм имала големия шанс да работя с най-добрите артисти в България и да бъда обучавана от най-добрите педагози. Благодарна съм на всеки, от когото съм имала възможността да се уча.

- Освен талант и много труд къде другаде е тайната за успеха ви?

- Зад успеха ми стои сериозен инат. Притежавам силна интуиция и когато вътрешният ми глас ми подскаже, че не трябва да се страхувам, тогава огромната ми енергия ми помага да вървя напред. Препятствията дотук са ме направили по-силна и са ме научили на много.

- Тази енергия ли ви помага най-много с предизвикателствата в "Като две капки вода"?

- Всичко, през което съм преминала, ме е подготвило за подобен тип предизвикателства. За да може един артист да излезе от своята собствена кожа и да влезе в чужда, се изисква много работа и себеотричане - да оставиш настрани егото си и да скочиш в обувките на някой друг. Това те учи и на нови неща.

- Виждате ли се като победител в шоуто?

- Не работя на всяка цена. За мен е важно да съм доволна от резултатите и да се чувствам добре, да се гордея с постиженията си. Къде и как ще съм в класациите, не е от такова значение.

- Как успяхте да не се подведете по модата на скандала, която забелязваме в музикалните проекти в последните години?

- Всичко започва в първите седем години и възпитанието и средата, в които едно дете расте, са много важни. Цялото ми детство е свързано с музика, с изкуство, не съм имала време дори за неща, които да сменят посоката ми. Педагозите, с които съм работила, никога не са позволявали да минаваме границите на доброто възпитание, на добрия вкус. Доброто възпитание дължа и на моето семейство. Така вървя в творческа посока, по чийто път не присъстват скандали и пошлост. Знам, че няма нищо по-важно от това да съм вярна на себе си.

- Успява ли българската музика да следва световните тенденции?

- Тенденциите в световен план в музикалната индустрия се променят много бързо през последните десет години. В България е малко по-различна ситуацията, имаме малко по-различна култура, по-различен манталитет и много влияния. За мене е важно да оставяме качествени продукти след себе си и да не забравяме, че възпитаваме с изкуството си.

- Някога мислили ли сте да се развивате извън България?

- Живеем в глобален свят и изкуството на човек бързо може да достигне до другия край на света. Аз примерно имам почитатели в Австралия, които поддържат връзка с мен. Няма правило, че ако се развиваш в една държава, може да си успешен само в нея, само на местно ниво. Вече е по-лесно да излезеш от пределите на родината, но е и въпрос на шанс. Аз оставам отворена към всякакви предложения и различно развитие и силно вярвам, че е време да има успял български артист, който да може да прокара пътеката за следващите поколения.

- Вие сте сред най-известните български представители на "Евровизия"? Имаме ли шансове да спечелим тази година състезанието?

- Виктория има всички шансове да покори върховете. Дано един ден сме домакини на един голям финал.

- Как съчетавате всички ангажименти между работата и семейството?

- Най-труден ми е балансът между професионалните ангажименти и отговорностите вкъщи и най-вече тези към сина ми Даниел. Понякога се ядосвам, че не успявам да прекарам повече време с него. Опитвам да намеря все още златната среда. Благодарна съм на изключителния си партньор Джоузеф, който е прекрасен баща, и на семейството ми, без които нямаше да се справям.

- Доколко ви промени майчинството? Строг родител ли сте?

- Променям се всеки ден, откакто детето е в живота ми. Учи ме на търпение, което по принцип не притежавам много, да бъда отговорна и жертвоготовна. Качества, които с времето всеки родител придобива. По принцип съм малко по-строга, когато става въпрос за нещо, което е важно. В същото време се опитвам той да ме чувства като приятел. Балансирам.

- Планирате ли още деца с половинката си?

- Бихме се радвали. Обсъждали сме го. Като само дете винаги съм искала да имам брат или сестра и съм мечтала някой ден детето ми да не е само. Времето ще покаже.

- Наред с подготовката за големия концерт по какво друго ново работите?

- Новият ми сингъл е готов, съвсем скоро предстои да снимаме видео към него. Ще излезе преди концерта, а на самия спектакъл освен познатите на всички песни ще представя и нечувани досега.

Славена Вътова със секси ризка

Славена Вътова със секси ризка

На кафе и минерална вода седна Славена Вътова. Облечена със секси бяла ризка над спортен клин и бюстие, миската събра погледите на случайните минувачи. Снимки: България

Голямата певица Тони Димитрова: 
Най-после ме оцениха и в София

Голямата певица Тони Димитрова: Най-после ме оцениха и в София

Петя Буюклиева не иска да дели наградата си с бургаската звезда и Марги Хранова "За мен е истински празник да участвам в софийски конкурс. Най-накрая да ме оценят и тук", каза с усмивка на устата си голямата наша певица Тони Димитрова. Изпълнителката на "Ах, морето" подели първото място на XI "Международен фестивал за поп и рок музика София" с

Силиконката Соня от "Игри на волята" лъсна гола

Силиконката Соня от "Игри на волята" лъсна гола

Скандални снимки на Соня от "Игри на волята" се появиха в интернет. Фотосите на силиконовата гръд на 43-годишната мадама обикалят из мрежата. Бюстът на Соня наистина е внушителен. Тя има стотици кубици силикон в гърдите си. Соня работи на държавна длъжност. Тя е част от племето на

Миски закриват сезона на дините

Миски закриват сезона на дините

Изпращаме лятото с горещите Дениз и Дора Хапвайте повече от сочния плод и се топлете взаимно, пожелават красивите моделки Снимки: Ивайлов ПЕТРОВ Сезонът на дините закриха край морето две миски. Две от най-красивите моделки у нас - еротичната и огнена плеймейтка Дениз Хайрула и победителката от конкурса на Слави Трифонов "Мис Левски Г" Дора

Българският Рамбо - Руси Минев: С лакти и колена ставам световен шампион!

Българският Рамбо - Руси Минев: С лакти и колена ставам световен шампион!

Мога да се справям с всякакви ситуации, казва ММА звездата Кой е той Българският ММА боец Руси Минев има страховития прякор Рамбо. Той записа изключително важна победа в Хърватия над Абраха Саломон Ааре. Двамата се изправиха в полуфинал на турнира на FNC - "Армагедон 2". Минев е част от спортния клуб "Армеец"

Момиче на 26 г. спасява девет души

Момиче на 26 г. спасява девет души

Стилияна Попова три пъти дарява кръвна плазма Не се чувствам герой, ако трябва да се сравня с лекар на първа линия, казва младата жена  Стилияна е само на 26 години, но е направила добро като за цял живот. Младата майка от пловдивското село Строево тази година три пъти е дарила реконвалесцентна плазма за лечение на COVID-19 и е помогнала на 9

Актуално

Халваджиян-младши обича хубаво кафе

Халваджиян-младши обича хубаво кафе

Чак в специализиран магазин за кафе се занесе Бебо Халваджиян, за да си купи качествена напитка. Наследникът на продуцента Магърдич дълго избира какъв сорт да си поръча, след което зорко надзираваше как се опакова поръчката му. Снимки: България

Актьор на раздумка пред блока

Актьор на раздумка пред блока

На раздумка пред блока излезе Георги Новаков. Пременен със синя блуза и с цигара в ръка, актьорът, играл както в "Записки по българските въстания", така и в "Под прикритие", си похортува със свой познат, след което се прибра вкъщи. Снимки: България

Д-р Миндов: Едва 10% от COVID пациентите в реанимация оцеляват

Д-р Миндов: Едва 10% от COVID пациентите в реанимация оцеляват

Едва 10% от пациентите с COVID-19, които попадат в реанимацията, оцеляват, заяви д-р Георгри Миндов в ефира на "Тази сутрин" по Би Ти Ви. Половината от тях загиват още в първите 48 часа и смъртността е много висока. Миндов коментира, че "Делта" вариантът заразява и се разпространява много бързо и е по-агресивен

1835 нови случаи с COVID-19 за последните 24 часа, 8,74% от тестваните, 99 починали

1835 нови случаи с COVID-19 за последните 24 часа, 8,74% от тестваните, 99 починали

1835 са новите случаи с COVID-19 за последното денонощие, съобщава Единният информационен портал. Това означава с 985 повече от вчера. Направени са 20 996 теста, тоест положителните проби са 8,74%. Общо направените тестове у нас досега са 4 679 511. Потвърдените случаи на коронавирус от началото на пандемията са 489 423

Слави Трифонов: Социолозите лъжат

Слави Трифонов: Социолозите лъжат

Социологическите агенции "Тренд", "Алфа Рисърч" и "Галъп" пишат, че ИТН губи подкрепата на избирателите. Според тях Слави е загубил първото място и му дават от второ до четвърто. Явно това е предизвикало гнева на Слави, за да избухне той така във фейсбук: Това че българските социолози не познават е толкова абсолютна истина, колкото истината

Не пропускай

По бяла ризка Николай Василев обикаля София

По бяла ризка Николай Василев обикаля София

Облечен в стилна бяла ризка и дънки, Николай Василев обикаля из София. Неосъщественият премиер от първия кабинет на Слави има офис в центъра на столицата и не спира да върти бизнеса си. Снимки: България

Треньор от Пловдив обикаля София

Треньор от Пловдив обикаля София

Треньорът на "Локомотив" (Пловдив) крачи с жена си по софийските улици, не пропусна да забележи всевиждащото око на "България Днес". Двамата обиколиха безмълвно софийските улици, след което си заминаха за Пловдив. Снимки: България

Актьор си проверява колата

Актьор си проверява колата

Проверка на налягането на гумите си прави Емил Марков, видя "България Днес". Актьорът от "Откраднат живот" бе забелязан на бензиностанция на магистралата, където зареди колата си, но не поиска помощ от персонала, а сам прегледа гумите й. След това плати сметката и заедно със съпругата си Албена Павлова седнаха в кафето наблизо

След 8 г. брак Ивет Лалова: Най-красивите години в живота ми

След 8 г. брак Ивет Лалова: Най-красивите години в живота ми

Звездата на българската атлетика Ивет Лалова отбеляза с пост във фейсбук 8-ата годишнина от брака си с италианеца Симоне Колио. "8 години като г-жа Колио. Най-красивите години в живота ми. Честита годишнина Симоне Колио", написа спринтьорката в социалната

Джуджи хапва с дружки

Джуджи хапва с дружки

На вкусна трапеза в столичен ресторант седна да похапне Джуджи. Деляна Маринова, както е истинското име на бившата водеща при Гала, си прекара повече от добре заедно с две свои приятелки и не спря да говори и се смее по време на целия обяд. Снимки: "България