Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9798037 www.bgdnes.bg

SMS носи купа на "Лестър"

Горд съм, това е специален ден за мен, казва треньорът Брендън Роджърс

Текстово съобщение е дало предварителни указания на полузащитника на "Лестър" Юри Тилеманс как да вкара гол на "Челси". Футболистът вкара единственото попадение във финала за ФА Къп и донесе първи трофей за "лисиците" от тази надпревара в историята. До този момент "Лестър" имаха четири загубени финала, а сега стават 44-ият клуб, носител на отличието.

"Страхотно, невероятно! Радвам се да отбележа гол, който помогна на отбора да спечели мача. Беше наистина напрегната среща и вкарах на финала, но какъв гол беше! Много се радвам за отбора и феновете. Получих текстово съобщение, в което се казва, че трябва да се прицеля в горния ъгъл. Направих точно това и съм много щастлив!", разкри Тилеманс. Наставникът на "Лестър" Брендън Роджърс също използва силни и емоционални думи.

Реклама

"Чувството е невероятно. Преди да пристигна в "Лестър", не знаех, че никога не са печелили Купата на Англия. Толкова съм горд за ръководството, играчите, треньорите, привържениците, това е невероятен ден за града. Голът на Тилеманс бе класически за финал на ФА Къп отпреди години, но също така и спасяването на Каспер Шмайхел. Като цяло бяхме по-добрият отбор, много агресивни, пресирахме добре, бяхме опасни, когато владеехме топката. "Челси" е изключителен отбор, затова е на финал в Шампионската лига, но ние заслужихме победата", отсече северноирландецът.

"Този успех е много специален за мен. Бил съм на шест финала преди и спечелихме всичките. Означава много за мен. Успехът е на отбора и на клуба, който ни постави в тази позиция да се борим с така наречените по-големи клубове", добави Роджърс.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама