Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9868356 www.bgdnes.bg

"Велика България" избухна срещу Кобрата: Кубрат Пулев ни краде партията!

Формация с името, което избра за бъдещия си проект боксьорът, съществува от четири години

Надя Панкова

Крадец!

Така от партия "Велика България" окачествиха боксьора Кубрат Пулев, след като звездата обяви, че ще кръсти по същия начин формацията си на 9 юли.

Реклама

Боксьорът призна, че дълго време е умувал върху името на бъдещата си партия. Оказва се, че Пулев така и не е разбрал, че вече има такава със същото име в политическия живот, като партията е създадена в далечната 2014 година.

Създателят на "Велика България" Иво Даскалов открито нападна шампиона, обвинявайки го, че се опитва да си присвои успехите на формацията.

"Краде, блокира и цапа името, което други са полагали усилия да градят. Най лесно е да седне на постелено! И то не за да гради нещо, а за да обслужи антибългарски интереси срещу пари", открито нападат Пулев от "Велика България".

"Г-н Пулев, с цялото ни уважение като български добър спортист, но не ви отива да говорите за промяна, а в същото време да крадете идеи и име на чужд политически проект", скачат от формацията, чието име Пулев е поискал да присвои.

"В този проект са вложени години труд и лишения, много усилия и не прави чест нито на вас, нито на кукловодите ви, които и да са те. Мизерните стъпки са си мизерни", пишат от "Велика България" по адрес на боксьора.

От партията дори обвиняват шампиона, че заради неговите политически амбиции съдът отказва регистрация на формацията. Действително, проверка на "България Днес" установи, че юридически няма причина формацията на Иво Даскалов да получи отказ за регистрация в съда. "Велика България" е патриотична формация, акцентираща на семейните ценности, реформите в здравеопазването и съхраняването на българщината, гласи публикуваният устав на партията.

Реклама

"От ПП "Велика България" се разграничаваме от Кубрат Пулев и действията му, като заявяваме, че нямаме нищо общо с него, както и той с партия "Велика България", категорични са от формацията.

Пулев не вдигна мобилния си телефон до редакционното приключване на броя, за да коментира дали действително се опитва да присвои политически проект, създаден от друг. От "Велика България" обаче бяха категорични, че идеята на боксьора да учреди на 9 юли формация със същото име е позор. По думите на учредителите на проекта формацията им не е за продан и те не биха дали името си на партия на Пулев.

"Велика България" има и собствен слоган - "От разруха към възход".

В разговор за "България Днес" Пулев бе категоричен, че формацията му няма амбиции да го вкара във властта или че някой "кукловод" стои зад него, както твърдят от "Велика България".

"Политиците у нас си мислят, че ще са на власт 3000-4000 години, лакоми, алчни, аз амбиции за това нямам, искам само българите да живеят добре", заяви пред вестника боксовият шампион.

От "Велика България" обаче са против друг да се опитва да отнеме постигнатото за българщината от тях и са категорично против Пулев да вземе името на партията им. "Ще търсим правата си и по съдебен ред", заканват се от "Велика България" с условието, че ако Пулев се опита да учреди формация със същото име, то сагата се пренася в съдебната зала.

Реклама
Реклама
Реклама