Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9870891 www.bgdnes.bg

Бензема отърва тежка контузия

Една от големите звезди на Франция Карим Бензема отърва тежка контузия след мача с България, спечелен от световните шампиони с категоричното 3:0. Нападателят на "Реал" (Мадрид) получи удар над коляното след единоборство с Иван Турицов и бе принуден да напусне терена, което сериозно притесни феновете на "петлите". Първоначалните прогнози бяха, че Бензема ще пропусне първия мач на европейското срещу Германия следващия вторник. Но след мача селекционерът Дидие Дешан успокои нацията, че контузията на Бензема не е сериозна.

"Бензема получи удар малко над коляното - обясни Дешан. - Toй усети напрежение в мускула и преценихме да не рискуваме. Медицинският щаб ще се погрижи за него", заяви Дешан веднага след мача. Имам пълно доверие на лекарите ни. Ще направим правилните неща и няма да прекараме всеки един ден в това да се чудим какво е положението. Не се е случило нищо драматично."

Реклама

Срещу Франция нашита национали отърваха далеч по-голяма загуба благодарение основно на спасяванията на вратаря Даниел Наумов. Първият гол за "петлите" вкара Антоан Гризман, а влезлият като резерва Оливие Жиру добави още два. България записа антирекорд, след като отправи само един удар към вратата на домакините срещу цели 26 за съперника.

Може би най-точна оценка за разликата в класите даде нападателят на "лъвовете" Димитър Илиев. "Истината е, че сме на светлинни години от този отбор във всяко отношение - коментира Илиев. - В този момент няма как да се противопоставим на Франция. Резултатът е показателен за това, че по никакъв начин не можем да се противопоставим на такъв отбор. Насреща ни беше състав от суперзвезди, който е и големият фаворит на Евро 2020."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама