Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9874679 www.bgdnes.bg

Бъдещият собственик на "Левски" Джоузеф Диксън: Документите са готови

Бъдещият собственик на "Левски" Джоузеф Диксън обяви, че сделката за клуба е на финалната права. Той ще вложи около $250 млн. заедно със свои партньори.

"Доколкото ми казаха адвокатите, всичко е готово и остават само формалности - обяви той при първото си появяване пред медиите. - Акциите ще бъдат на името на българско дружество, което ще бъде контролирано в САЩ. То е моя собственост и се контролира от мен."

Реклама

Бившият футболист отказа да назове кои са неговите партньори заради договор за конфиденциалност с тях.

"Мои партньори са финансови институции в САЩ и те са готови да ме подкрепят за тази финансова операция - категоричен е Джонсън. - Искам да ви кажа, че никоя щатска финансова институция няма да отпусне такива средства - $250 млн., ако нямат сигурност в проекта и в човека, който го ръководи. Вече съм дал необходимата документация, за да се придвижи сделката напред."

Той призна, че Станимир Стоилов е първи избор за нов треньор на отбора. Англичанинът добави, че Наско Сираков ще остане президент на "сините" и при успешно развитие на сделката относно акциите на 26-кратните шампиони.

"Заедно с г-н Сираков, който ще остане президент на клуба, се срещнахме с г-н Стоилов - обясни англичанинът. - Той е първият ни избор за треньор, предпочитаната опция. В момента сме в преговори с него. Знаем, че скоро започва подготвителната част преди началото на сезона, знаем какво е постигнал Станимир Стоилов в миналото с "Левски". Трябва да покажем нещо позитивно и обещаващо на феновете на тима, преди да продължим по-агресивно с идеите ни за нов стадион тук."

Диксън призна, че Благой Георгиев ще е част от проекта му за възраждането на "Левски". Бизнесменът сподели, че бившият национал е човекът, който го е запознал със столичния клуб и е засилил интереса му.

"Благой Георгиев беше човекът, който ми каза, че "Левски" е най-големият клуб в България - обясни той. - Познавам го от много време. Каза ми, че феновете на "Левски" са най-добрите в България. Показа ми колко е важна историята на този футболен клуб. Той е родолюбец и се грижи за имиджа на България. Той ще има важна роля за бъдещето на ПФК "Левски"."

Реклама
Реклама
Реклама