Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9898335 www.bgdnes.bg

Опъват гръбнака на Криско

С медицинска яка на врата габровецът стресна фенове 

Шокира за секунда феновете си Криско! Габровецът се показа с медицинска яка и ги стресира - катастрофа ли е преживял, паднал ли е по стълбите?!

За щастие на притеснените - нищо подобно, просто Криско отново търси решение на проблемите си с гръбнака. Рапърът, който напоследък набляга на чалга и кючеци, неведнъж е споделял, че сериозни болки в кръста и гърба го мъчат през годините.

Реклама

Криско ходи на изследвания, диагностики, лечения, но продължава да страда. Затова и продължава да ходи по лекари и терапии.

Сега посещава специалист по ортопедична процедура, наречена "хиропрактика": "Хиропрактиката е здравословен и безболезнен лечебен метод за подобряване цялостната функция на гръбнака. Повечето хора си мислят, че докторът по хиропрактика ще ги "счупи", а всъщност едно такова те прави много по-"лек" и подвижен!", хвали се Криско.

На кушетката феновете съпреживяват лечението с него, докато майсторът внимателно му върти главата, за да раздвижи шийните прешлени. После се заема с глезените, кръста, ръцете, накрая с медицинската яка рязко му дърпа главата, за да тонизира гръбначните прешлени.

Основана през 1895 г. от американец, хиропрактиката се стреми да лекува не само проблеми с кръста, но и всякакви мускулно-скелетни оплаквания и болежки, главоболия и др. Закон е практикуването на терапиите без лекарства, а само с правилния натиск на ръцете върху гръбнак и крайници. Балканската разновидност си я знаем като "чакръкчия", но двете специалности не се припокриват напълно.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама