Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9914114 www.bgdnes.bg

ЦСКА - "Левски" в 9-и кръг

Най-чаканото дерби в българския футбол между отборите на ЦСКА-София и "Левски" ще се играе в деветия кръг. Това отреди тегленият вчера жребий за новия сезон в Първа лига. От страна на БФС присъстваха Емил Костадинов и Неделчо Михайлов. Това означава, че двубоят ще се проведе най-вероятно чак наесен. В същия девети кръг се падна и пловдивското дерби между "Локомотив" и "Ботев".

Шампионатът у нас стартира на 24 юли, малко след края на Евро 2020, което тече в момента. Кампанията ще бъде в същия формат, както до момента, с 14 отбора, които във втората фаза ще бъдат разделени на първа шестица и втора осмица. Шампионът трябва да се определи до 24 май догодина, а баражите ще се играят до 29 май. Известно е, че ще има само един изпадащ и цели три новака от следващата година.

Реклама

Още в първия кръг другия месец ни чакат две столични дербита. "Левски" е домакин на "Славия" на стадион "Георги Аспарухов". Мачът между двете ЦСКА-та също е още на старта. ЦСКА 1948 и ЦСКА-София се изправиха в първия кръг и през изминалия шампионат, като тогава завършиха 2:2.

Интригуващият начален кръг на Първа лига предлага и още едно голямо дерби. Сребърният медалист и евроучастник "Локомотив" (Пловдив) е домакин на шампиона "Лудогорец". Ето и останалите мачове от първия кръг: "Ботев" (Враца) - "Арда", "Царско село" - "Черно море", "Ботев" (Пловдив) - "Пирин", "Берое" - "Локомотив" (София).

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама